Annonce
Fredericia HK

FHK-træner om top-8: Løbet er nok kørt

FHK blev hårdt ramt af endnu en skade i løbet af sidste uge. Kristian Stoklund er ude i resten af sæsonen som følge af en brækket hånd. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia HK's vej til top-8 er nærmest talt lukket. Nu handler det først og fremmest om at vinde en håndboldkamp igen, påpeger cheftræner Jesper Houmark.

Fredericia: Toget mod top-8 er kørt, og Fredericia HK står på perronen og kigger.

Det er ikke et helt forkert billede, for et mere eller mindre horribelt 2021 har skubbet FHK ud af top-8, og nu ser vejen tilbage vanskelig ud.

Der er tre point op til Kolding, som har spillet én kamp mere end FHK, men de to klubbers kampprogrammer er væsentligt forskellige:

FHK har Sønderjyske, Skanderborg, GOG to gange og Lemvig-Thyborøn tilbage. Kun én af de kampe kan FHK forvente at få point i: Den sidste.

Kolding har svære kampe mod Skjern og TTH tilbage, men der venter også lettere opgør mod Ringsted og Lemvig-Thyborøn - rækkens bundpropper.

- Vi må nok være ærlige at sige, at løbet nok er kørt. Vi skal vel vinde vores sidste fem kampe for at have en en mulighed for at nå med i top-8, og selvom det er muligt, ser det vanskeligt ud, siger FHK-træner Jesper Houmark.

Inden juleferien spillede FHK godt, og det bragte klubben ind i top-8. Men i 2021 har man tabt fire kampe på stribe - blandt andet en til Kolding - og det koster.

- Selvfølgelig havde vi håbet at komme med i top-8. Vi lå der til jul, men tingene har ikke flasket sig for os efter jul, siger Jesper Houmark.

Annonce

Nye relationer

FHK-træneren ønsker ikke at tørre den dårlige form af på skader, men det er svært at overse det faktum, at både Mishels Liaba og nu også Kristian Stoklund sidder ude resten af sæsonen.

I nederlaget til Mors-Thy brugte Jesper Houmark nogle helt nye konstellationer offensivt. Anders Kragh Martinusen og Jakob Mikkelsen spillede samtidig - det plejer de ikke. Og den unge Jonas Kruse fik også minutter på banen.

-Vi arbejder benhårdt for at danne nogle nye relationer. Det er det, der gør det svært lige nu. De spillere, vi bruger sammen, har spillet ganske få minutter sammen, siger Jesper Houmark.

Han tænker ikke ret meget på slutspilspladserne lige nu. Det handler om at få point.

- Vi skal stabilisere os og begynde at få point. Slutspillet skal vi ikke tænke over nu - det må være et mål til næste sæson, siger han og fortsætter.

FHK spiller mod Sønderjyske hjemme i thansen Arena søndag klokken 14.00. Kampen er lukket for offentligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hvis smittetal går over grænsen: Direktion og to politikere kan beslutte nedlukning

Annonce