Annonce
Fredericia HK

FHK var millimeter fra sejren i dybt dramatisk bundkamp

Martin Bisgaard tog ansvar helt til sidst og sendte et kvalificeret skud af sted mod Nordsjællands mål, men Frederik Andersson reddede på fremragende vis, og kampen endte 25-25. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Fredericia HK tog til Nordsjælland med et håb om at vinde tirsdagens bundbrag. Men kampen endte 25-25 efter en dybt dramatisk afslutning. Endnu en, fristes man til at sige.
Annonce

Helsingør: Tirsdag aften spillede Fredericia HK 25-25 på udebane mod Nordsjælland, og kun en fremragende redning fra Nordsjælland-målmand Frederik Andersson i sidste sekund holdt gæsterne fra en sejr.

Med det ene point er FHK helt uden for den direkte nedrykningsfare. Mens klubben samtidig ligger godt til at få point med over i kvalifikationsspillet.

Kampen var på papiret et spændende bundbrag mellem to hold i vild krig, men kiggede man mellem linjerne, åbenbaredes en anden sandhed, for kampen var vigtigere for Nordsjælland end for FHK. Nordsjælland skabte med det ene point spænding helt i bunden, hvor klubben nu kun er et point efter Lemvig-Thyborøn.

Til gengæld ligger FHK lunt i svinget på en 11. plads og har som hovedopgave at holde KIF Kolding under sig for at sikre håneretten i lokalområdet. FHK skal ende som nummer 11 eller 12 for at tage et point med sig over i kvalifikationsspillet, og det er utænkeligt, at både KIF Kolding og enten Lemvig eller Nordsjælland skulle kunne gå forbi i tabellen. Sidstepladsen er lige nu syv point væk med seks runder tilbage.

Den kommer FHK ikke i betragtning til, for Nordsjælland vinder ikke fire af de sidste seks kampe, mens FHK taber alle sine.

Nu er opgaven at holde KIF Kolding ud i strakt arm, og det virker også som en overkommelig opgave.

Nordsjælland-Fredericia HK 25-25 (12-13)

Håndboldligaen

Mål for Nordsjælland: Kasper Kisum 8, Jesper Dahl 6, Frederik Iversen 4 Carl-Emil Haunstrup 4, Tobias Jørgensen 2, Anders Agger 1.

Mål for FHK: Jakob Mikkelsen 6, Rune Andersen 4, Rune Schrøder 4, Kristian Olsen 3, Jakob Frederiksen 2, Kristian Stoklund 2, Kasper Young 1, Rasmus Jensen 1, Martin Bisgaard 1, Rasmus Meyer 1.

Udvisninger Nordsjælland: Andreas Nielsen 1.

Udvisninger FHK: Jakob Mikkelsen 1, Rune Schrøder 1, Jesper Lindgren 1, Nikolaj Mehl 1 (Direkte Rødt).

Dommere: Per Olesen og Claus Gramm Pedersen.

Annonce

Tæt første halvleg

Første halvleg i tirsdagens bundstrid var tæt. FHK ynder at angribe med stor hast, og Nordsjælland gik med på legen og forsøgte at gøre det samme. Det gav en halvleg i et hæsblæsende tempo.

Især Jakob Mikkelsen imponerede for FHK med sine flotte skud og fine indspil. Han satte fire kolde i kassen før pausen. Modsat var Kasper Kisum velskydende med seks mål på syv skud.

De to hold fulgtes ad, men FHK virkede i kontrol efter 22 minutters spil og en føring på 12-10. Jesper Houmark disponerede ressourcerne med kløgt og gav selv de stærkest spillende en pause, mens Nordsjælland forsøgte at opretholde et højt tempo med de samme, bærende kræfter. På sigt måtte det give træthed hos hjemmeholdet og friskhed hos gæsterne.

Planen led et mindre knæk, da Nikolaj Mehl tog grovkornede metoder i brug for at bremse et angreb. Han ramte en modspiller i hovedet med armen, og det gav et direkte rødt kort og et exit fra kampen.

Perioden fra det 23.- og til det 29.minut blev en stor brænde-fest, hvor ingen af mandskaberne kunne finde målet. Det hele sluttede med en scoring fra hvert hold indenfor 30 sekunder, og det gav en pauseføring til FHK på 13-12.

Annonce

Vild afslutning

Kampen var umulig at forudsige. FHK begyndte perfekt efter pausen og kom foran med tre, men Nordsjælland svarede igen og kom til udligning, og da Emil Tellerup ingenting tog, var det hjemmeholdets tur til at komme foran med tre.

Jimmi Andersen var skadet, så reserveholdsmålmand Nick Knudsen var med, og han blev skiftet ind for at bremse blødningen. Det fik ikke den store effekt, men han er en af de glemte helte, der stod klar til at spille for klubben efter konkursen i 2012, hvor ingen andre ville. Han blev vejet og fundet for let i FHK's lynhurtige opstigning til de højere luftlag, og det var på en måde smukt at se ham i liga-aktion efter så mange år som loyal klubmand.

Mere afgørende blev det, at Jesper Houmark sendte sit forsvar ud i en 5-1-formation, som stækkede skytterne og bremsede den defensive blødning. FHK udlignede til 23-23 med seks minutter igen, og derfra var alt atter åbent.

Det endte med an afbrænder fra Nordsjællands storskytte Jesper Dahl med 10 sekunder igen og stillingen 25-25. FHK fik bolden, tog timeout og fik også afsluttet på glimrende vis ved Martin Bisgaard. Men Frederik Anderssson i FHK-målet reddede med en vild refleks, og dermed endte kampen uafgjort.

FHK spiller igen på onsdag, hvor storklubben Aalborg kommer til Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce