Annonce
Fredericia HK

Klø til Kolding: FHK ydmygede arvefjenden

Mathias Hedegaard jubler efter en scoring mod KIF Kolding. Der var klasseforskel på de to lokalrivaler lørdag eftermiddag. Foto: Søren Gylling
FHK storsejrede over KIF Kolding i lørdagens lokalopgør. Sejren blev på 34-26, og dens størrelse er ikke uden betydning, når det endelige regnskab skal gøres op.

Kolding: Fredericia HK ydmygede lokalrivalen KIF Kolding i klubbens egen hule, da gæsterne vandt med 34-26. Fra start til slut var FHK i førersædet.

Det var en væsentlig kamp for begge mandskaber, som lå i bunden af rækken og var en del af det massive hundeslagsmål, der har til formål at holde 14. pladsen og den direkte nedrykning ud i strakt arm.

Hjemmeholdet fra Kolding stod noteret for ét point i fem kampe, mens FHK var noget bedre kørende med tre point for fem kampe.

Det var forventet, at kampen blev en tæt affære, men ret hurtigt blev det klart, at KIF Kolding ikke blev den store udfordring for gæsterne, der var bedst stort set fra start til slut. Som altid var FHK-forsvaret kampens store stjerne, og KIF-spillerne virkede mere og mere desillusionerede, mens de rendte panden mod den røde mur.

10 mål blev det til for hjemmeholdet i første halvleg. Når de endelig fik slidt sig igennem til afslutning, tog målmand Emil Tellerup det meste. Jakob Mikkelsen fortsatte storformen fra kampen imod BSH og ligner mere og mere en uundværlig spiller for FHK i denne sæson.

I pausen var gæsterne foran med hele 17-10, og der var ikke meget "opgør" i lokalopgøret.

Annonce

KIF Kolding-Fredericia HK 26-34 (10-17)

Håndboldligaen, grundspil

Mål for KIF: Jens Svane 5, Mattias Thynell 4, Andreas Flodman 3, Chris Jørgensen 3, Andreas Væver 3, Fredrik Gustavsson 2, Benjamin Pedersen 2, Árni Eyjólfsson 1, Alexander Morsten 1, Troels Jørgensen 1, Troels Jørgensen 1,

Mål for FHK: Kristian Stoklund 8, Martin Bisgaard 6, Jakob Mikkelsen 4, Rune Schrøder 4, Rune Andersen 4, Mathias Hedegaard 3, Rasmus Meyer 2, Kasper Young 1, Jakob Frederiksen 1, Nikolaj Mehl 1,

Udvisninger KIF: Alexander Morsten (17.), Andreas Flodman (18.), Jens Peschardt (40.), Jens Svane (52..

Udvisninger FHK: Kasper Young (8.), Nikolaj Mehl (51.).

Dommere: Nicklas Mark Pedersen og Nichlas Nygaard.

Tilskuere: 3114 i Sydbank Arena.

Bund og top

KIF Kolding har vundet 14 danske mesterskaber, men klubben er lysår fra metal i sin nuværende forfatning. På holdkortet står stærke navne som Anders Petersen, Alexander Morsten, Mattias Thynell og Andreas Flodman, men det nytter ikke ret meget, når de ikke fungerer sammen som en enhed.

Fredericia HK lignede en løve foran en rød bøf, da klubben kom ud til den sidste halve time, og gæsterne fik hurtigt spist alle forhåbninger om et KIF-comeback, da hjemmeholdet begik en teknisk fejl efter få sekunder, så Martin Bisgaard kunne øge til 18-10 efter en vaks kontra.

KIF viste denne lørdag, at klubben langt fra tilhører toppen af ligaen længere, og FHK beviste samtidig, at den ikke hører til blandt de ultimative bundhold. Til det er klubbens bredde for imponerende, for når Rune Schrøder faldt i kadence, kom Rune Andersen ind og satte et højt niveau, og det samme gjorde Nikolaj Mehl, når Jakob Mikkelsen måtte puste ud på bænken.

I det hele taget fik skytterne deres reelle gennembrud i Sydbank Arena. De satte masser af træffer fra distancen - noget som FHK har manglet.

Sejrens størrelse

Rasmus Meyer og Jesper Lindgren er ved at lære hinanden at kende i defensiven, og de udgør efterhånden en pille af beton. Bag dem er Emil Tellerup klubbens konstant: Han holder altid et højt niveau. Det samme gjorde Jimmi Andersen i kampens sidste halvdel. Målmanden har haft en svær begyndelse på liga-tilværelsen, men kom ind og holdt KIF fra fadet med flere store redninger.

Anden halvleg blev en mere lige affære end første, men det var langt fra nok for hjemmeholdet, som stadig var FHK underlegen. Kristian Stoklund havde en af de dage, hvor han lykkedes med alt, og han blev kampens topscorer med sine otte mål.

Faktisk blev det til en mindre ydmygelse af KIF Kolding, for FHK vandt med otte mål: 34-26.

Sejrens størrelse er ikke uden betydning, da indbyrdes opgør kan blive afgørende, når det endelige regnskab gøres op. FHK ligner dog langt fra en nedrykker. Det gør KIF Kolding derimod.

FHK spiller igen den 14. oktober klokken 19 hjemme i thansen Arena. Her gæster Nordsjælland Fredericia, og det er endnu et brag i bunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyåbnet vinhandler i Vendersgade: En anden placering ville skabe en bedre forretning

Annonce