Annonce
Fredericia

Fik du ikke indløst låge i omdiskuteret bykalender?: Hent varm kakao og et gavekort

Kunder, der ikke kunne få indløst en låge i Fredericiakalenderen, kan få et plaster på såret. Fotos: Benny F. Nielsen og Klaus Madsen
Kunder, der ikke fik indløst deres gave i den omstridte Fredericiakalender, kan i stedet få en kop varm kakao og 50 kroner i gavekort til Fredericia Shoppings butikker. Sådan lyder tilbuddet fra folkene bag kalenderen. Mødrehjælpen får 10.000 kroner ekstra.

Fredericia: Nu er der kompensation på vej til kunder, der ikke kunne få indløst deres låge i Fredericiakalenderen.

- Hvis man har haft en dårlig oplevelse – altså ikke har kunnet indløse en låge – kan man afhente et gavekort på 50 kroner til Fredericia Shopping og en kop varm chokolade på Axeltorv, lørdag 28/12 i tidsrummet 11-15, som et plaster på såret. Kalenderen skal medbringes for at få udleveret gavekortet, oplyser direktør Sune Vestergaard fra Bykalenderen.

Annonce

Stor debat

De seneste dage har der været stor debat om Fredericiakalenderen. Den kostede 200 kroner, og hver dag frem til 24. december kan kunder hente en gave hos en virksomhed i byen. Flere butikker, der er med, har følt sig vildledt af sælgerne af kalenderen. Der er kommet langt flere kunder end ventet for at hente gaver. Kop & Kande løb eksempelvis tør for gaver, mens Kurt's Kaffebar har begrænset tilbuddet om en gratis bolle og en kop kaffe til at gælde fra mandag til torsdag.

Andre, for eksempel Photocare og Fredericia Teater, har til dagbladet fortalt om en positiv oplevelse med kalenderen.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af situationen. Der er kunder, der er gået forgæves og butikker, der er kommet i klemme, og det ville vi selvfølgelig helst have undgået. Men samtidig er vi også rigtig stolte over, at så mange har valgt at støtte op om Fredericiakalenderen, og langt de fleste butikker har jo haft en god oplevelse med masser af nye kunder, udtaler Sune Vestergaard.

Fredericiakalenderen har sat gang i en dialog med butikkerne og Fredericia Shopping for at undgå en lignende situation næste år.

- Men vi har allerede nu besluttet at styrke den mundtlige overlevering i forbindelse indgåelse af aftalerne næste år. Butikkerne må ikke være i tvivl om, hvad de kan forvente, og det kan tænkes, at de også skal have hjælp til at udvælge gaven, lyder det fra Sune Vestergaard.

Annonce

Ekstra til velgørenhed

Der er solgt 1410 kalendere i Fredericia. For hver kalender, der blev solgt, gik der ti kroner til Mødehjælpen.

- Mødrehjælpen er blevet rodet ind i misforståelsen, og vi donerer derfor ekstra 10.000 kroner i 2019. Fredericiakalenderen handler om at give en hjælpende hånd til de lokale erhvervsdrivende og samtidig støtte et godt formål, siger Sune Vestergaard.

Han vil selv være til stede på Axeltorv 28. december, når folk kan få udleveret et gavekort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Fredericia

Fem nye smittede: Men snart er 10 procent af alle i Fredericia i gang med vaccinering

Annonce