Annonce
Fredericia

Film med lokal uddannelsesinstitution set over 100.000 gange: - Folk har taget positivt imod faget

I youtubevideoen skal Rasmus Brohave og Camilla Jørgensen, som er studerende på sosu-skolen i Fredericia, blandt andet tage sig af simulationsdukken Egon. Videoen om social- og sundhedsassistent-uddannelsen er en af flere i "Hvad kan jeg blive?"-serien. Den mest sete omhandler erhvervet som politibetjent. Den har over en million visninger. Foto: Udklip fra Youtube
Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens har som led i at tiltrække unge elever fået youtuberen Rasmus Brohave til at lave en video, hvor han afprøver jobbet som sosu-assistent på skolen i Fredericia.

Fredericia: Har du et barn i teenage-alderen eller lidt ældre, som bruger meget tid på at surfe rundt på videoplatformen Youtube, kan det være, at han eller hun har stiftet bekendtskab med Social- og Sundhedsskolen i Fredericia.

Som en del af skolens ønske om at tiltrække flere elever, besøgte den danske influencer (person med mange følgere på sociale medier) tidligere i år erhvervsskolen på 6. Julivej. Her skulle han prøve sig i faget som social- og sundhedsassistent.

Idéen til videoen opstod i efteråret 2019, hvor Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens (FVH) interviewede elever om, hvorfor de havde valgt skolen og uddannelsen.

- Det sidste spørgsmål, de fik, var, hvad vi kunne gøre for at rekruttere flere som dem, og her pegede flere af de unge elever på sociale medier og Rasmus Brohave, som laver film om, hvad man kan arbejde med, forklarer Anne Mette Vind, der er direktør for Social- og Sundhedsskolen FVH.

Derfor tog skolen kontakt til influenceren og spurgte landets andre sosu-skoler om muligheden for at gøre det til et fælles projekt.

Annonce

Faglig stolthed

Ni sosu-skoler sendte et "synes-godt-om" retur, hvilket har ført til, at den ti minutter lange reklamevideo fra sosu-skolerne i Danmark blev en realitet. På de fire uger, videoen har været publiceret, har den fået lige over 106.000 visninger, 3400 likes og knap 300 kommentarer.

- Folk har taget positivt imod faget som helhed, men også hvad det kan, og hvilke muligheder det giver, fortæller Anne Mette Vind, som også har oplevet en uventet sidegevinst.


Det kommet lidt bag på mig, hvordan videoen har skabt en faglig stolthed blandt de elever, som er i gang med uddannelsen, men det er vi selvfølgelig også meget glade for

Anne Mette Vind, direktør for Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens


- Det kommet lidt bag på mig, hvordan videoen har skabt en faglig stolthed blandt de elever, som er i gang med uddannelsen, men det er vi selvfølgelig også meget glade for, siger hun.

Hun lægger dog ikke megen værdi i, at det netop er skolen i Fredericia, hvor dele af videoen optages.

- Det handler mest af alt om at vise miljøet på sosuskolerne og i faget. Og så er det i øvrigt kun en meget lille del af skolen, man ser, siger hun.

Annonce

Et af mange redskaber

Tiden må vise, hvorvidt og i så fald hvilken forskel videoen kommer til at gøre for optaget - hvis man dog overhovedet kan komme med et klart svar på det.

- Det er svært at sige, om det lige præcis er filmen eller andre initiativer, som er med til at gøre en forskel på optaget. Det kan både være til sommer, men i ligeså høj grad på sigt, siger Anne Mette Vind med henvisning til, at det kun er 15-20 procent af skolens elever, som kommer fra folkeskolen.

- Så det kan være, at videoen laver nogle spor, så der fremadrettet er flere, som vælger uddannelsen, siger direktøren for Social- og Sundhedsskolen FVH.

Hun ønsker ikke at fortælle, hvor mange penge skolen har brugt på videoen, men konstaterer:

- Det er et væsentligt mindre beløb, end det vi bruger på avisannoncer.

Videoen har betydet, at uddannelsen når ud til en anden og større målgruppe, end den som følger sosu-skolen på de sociale medier. Derfor har processen med at benytte en influencer som kanal til den unge målgruppe også været en øjenåbner.

- Vi har et meget bredt spekter, vi uddanner, og det vil vi fortsat gerne gøre. Derfor er vi også blevet mere bevidste om, hvordan vi både rammer den unge og ældre målgruppe, ligesom der er forskel på, hvordan vi rammer dem, som vil være sosu-hjælpere og -assistenter, siger Anne Mette Vind.

Se videoen "Hvad kan jeg blive? Social- og sundhedsassistent" her: 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Debat For abonnenter

Dagens leder: Nu skal vi støtte de genåbnede

Annonce