Annonce
Danmark

Film: Ned ad mindernes allé med Tupac Shakur

Demetrius Shipp Jr. er et fund i rollen som rapperen Tupac. Foto: SF Studios
Demetrius Shipp Jr. er et fund i rollen som rapperen Tupac. Foto: SF Studios

Absolut bedst ved spillefilmen om rapperen Tupac Shakur er, at den undgår halvt bagte konspirationsteorier om, hvem der kunne stå bag mordet på ham tilbage i 1996. Det fandt man nemlig aldrig ud af hverken før eller siden.

"All Eyez on Me" er i stedet en balanceret rekonstruktion af Tupacs liv, der kun varede 25 år. Hans mor var militant borgerrettighedsforkæmper, og hendes stolte, kompromisløse holdning sad dybt i sønnen. På den ene side betød det, at han kom hurtigt frem med sine mange talenter for både at rappe og spille skuespil, mens han ikke mestrede andre sider af nøglen til succes. For eksempel passede han ikke på sine penge eller på at lade være med at omgås forskellige gangstertyper, ligesom han kom i klammeri med loven adskillige gange.

Vi har altså at gøre med en rekonstruktion, hvor mindst tre elementer er virkeligt godt ramt. Musikken er Tupac Shakurs egen, så den sidder naturligvis i bullseye. Demetrius Shipp Jr. er samtidig et fund i hovedrollen. Ikke kun fordi han ligner Tupac, men fordi han kan bevæge sig som ham. Samtidig er de forskellige koncertsituationer godt gengivet.

En vis langsommelighed i fortællingen med gentagelser vil få lejlighedsfans til at smågabe, mens unge nysgerrige, der ikke var med, da Tupac levede, og gamle fans vil elske enten at lære noget om Tupac eller tage en tur ned ad mindernes allé.

"All Eyez on Me"

Drama, amerikansk, 139 minutter, afventer censur

Annonce
Demetrius Shipp Jr. er et fund i rollen som rapperen Tupac. Foto: SF Studios
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Fredericia

På indkøb efter lukketid: Fredericianer finder aftensmad i containerne

Annonce