Annonce
Vejle

Film og unge skuespillere blev hædret i biografen

Der blev vist skolefilm i Lido Biograferne forleden. Foto: Michael Svenningsen
Vejle Skolefilm Festival er på kun to år vokset til 21 film fordelt på tre skoler - med over deltagende 100 elever. Fredag var der gallafest i Lido Biograferne.

Vejle: Iført gallatøj ankom elever fra Kirkebakkeskolen, Fælleshåbsskolen og UngdomsCenter Vejle til Lido Biograferne fredag formiddag. Der har været film på skemaet i efteråret, og klasser og valghold fra de tre skoler har arbejdet hårdt med at få produceret film, som kunne deltage i Vejle Skolefilm Festival.

21 film deltog. Gallafesten og prisuddelingen fredag var kulminationen af over 100 elevers filmarbejde.

- Sidste år, som var første år for Vejle Skolefilm Festival, deltog ni film. Så det er helt vildt, at der allerede på vores andet år, er hele 21 film med. Og det er virkelig nogle fede film, fortæller Niels Bjørnsteen, der sammen med Kristian Kornerup står bag Vejle Skolefilm Festival.

Sidste år, som var første år for Vejle Skolefilm Festival, deltog ni film. Så det er helt vildt, at der allerede på vores andet år, er hele 21 film med.

Niels Bjørnsteen

Annonce

Tema og benspænd

Temaet for årets filmfestival var "Dig og mig - og ...". Et tema som alle film på en eller anden måde skulle forholde sig til. Der var også et såkaldt benspænd: Replikken "Hvor skal vi hen?" skulle indgå i alle film.

- Der var rigtig mange film af meget høj kvalitet. Og det var fantastisk at se, hvor forskelligt alle film havde forholdt sig til både tema og benspænd, siger Kristian Kornerup.

Alle film skulle være mellem tre-fire minutter. Og de 21 film var meget forskellige. Der var film om veninder, film om mobning, film om det perfekte kup, en lille håndfuld gyserfilm, og der var endda også en lille film om to drenge og en leverpostejsmad.

Vejle Skolefilm Festival har Vejle Bibliotekerne, Xeneriet i Vejle og Lido Biograferne som samarbejdspartnere.

Annonce

Vinderfilmene

Filmen "Trance" fra Kirkebakkeskolen vandt prisen for den bedste film.

Dommerjuryen, der bestod af skuespiller Maria Winther og fotograf Michael Svenningsen, var enige om, at filmen holder seeren fokuseret fra start til slut.

- Filmen gør os klog på ungdommens indre følelsesmæssige univers, som alle aldre oplever, når man savner, mister og ønsker en perfekt verden. Filmen er uskyldig, uhyggelig og alvorlig. Skuespillerne er dygtige, idéen er god og handlingen er godt skrevet og perfekt udført.

Filmen vandt også prisen for "Bedste teknik".

I kategorien "Bedste idé" vandt filmen "Dig mig og pantautomaten" fra Fælleshåbsskolen. Filmen vandt også prisen for bedste filmplakat.

Kasper Ditlevsen fra Kirkebakkeskolen vandt prisen for bedste drengeskuespiller i filmen "Dig, mig og verden".

Og fra filmen "Trance" vandt Naja Vangsgaard fra Kirkebakkeskolen prisen for bedste pigeskuespiller. Vinderfilmen "Trance" går i øvrigt videre til den store landsdækkende skolefilmkonkurrence. /lasau

Tre skoler deltog i festivalen, hvor der blev uddelt priser. Foto: Michael Svenningsen
- Der var rigtig mange film af meget høj kvalitet, siger Kristian Kornerup, Vejle Skolefilm Festival. Foto: Michael Svenningsen
- Det er helt vildt, at der allerede på vores andet år, er hele 21 film med, siger Niels Bjørnsteen, der sammen med Kristian Kornerup står bag Vejle Skolefilm Festival. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Formodet serietyv på spil hos lokale arbejdspladser: Virksomhed fik besøg i frokostpausen

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Annonce