Annonce
Danmark

Film: Ulogisk, ucharmerende og dybt irriterende

Grå er vildt forelsket i den smukke, men viljefaste ulvepige, Bianca. Foto: Angel Films

... og dette gælder både handling og persongalleri i den naturstridigt frelste animationsfilm "Ulv i fåreklæder"

Efter sin forvandling fra ulv til får flytter Grå ind hos fåreflokken. Foto: Angel Films

Det er dyremennesker a la Disney - altså dyr, der går oprejst, taler, agerer, bor og lever præcis som mennesker - der befolker de kulørte animerede miljøer i "Ulv i fåreklæder". Og starten lægger sig kopi-tæt op ad Disney-succesen "Løvernes konge", men så hører ligheden med den amerikanske animationsgenistreg også op.

Charmerende eller nuttede er de delvist påklædte dyremennesker afgjort ikke, og de danske stemmers overgearede hysteri bidrager til helhedsindtrykket af skurrende uelegance og håndfast proppen budskabet ned i halen på den unge målgruppe. Og så tales der så utydeligt, at ikke engang figurernes ofte gentagede navne kan forstås.

At kendskab ikke bare fremmer, men ligefrem skaber forståelse, venskab og sympati er fint og smukt, men mellem så væsensforskellige racer som ulve og får?

Det er simpelthen for langt ude, for naturstridigt og for politisk korrekt. Både Aesops og Kaalunds klassiske dyrefabler drog paralleller til menneskeverdenen og fremførte budskaber, der kunne bruges i og af denne, men intet decideret naturstridigt. Hensigten helliger ikke nødvendigvis målet, slet ikke når "midlet" er så ucharmerende, ulogisk og inderligt irriterende som her.

"Ulv i fåreklæder"

Animation, russisk, 85 minutter, tilladt over syv år

Annonce
Den mest usympatiske i persongalleriet er det evigt negative fotojournalist-får. Foto: Angel Films
De ucharmerende dyremennesker færdes heldigvis i saftigt farvestrålende miljøer. Her fåre-ulve-venneparret. Foto: Angel Films
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce