Annonce
Kultur

AFLYST - Filmene, der burde få det røde kort

43-årige Elias Eliot udgør den ene halvdel af den danske podcast Han Duo. PR-foto
Filmnørden Elias Eliot sætter fokus på ufrilligt komiske filmoplevelser - det sker på biblioteket torsdag 20. februar.
Annonce

Artiklen er opdateret onsdag 12. februar: Vejle Bibliotek oplyser, at dette foredrag - der var programsat til 20. februar - er udskudt til efteråret.

-

Vejle: Alle har vi set film, der var decideret dårlige og spild af vores tid. Men i de mange afkroge af filmverdenen optræder film, som er så dårlige, at de mod alle odds rejser sig fra asken og bliver til ufrivilligt komiske perler.

Film, som tager al den viden, mere end 100 års filmproduktion har oparbejdet, og kaster den direkte ud ad vinduet.

Torsdag 20. februar klokken 19-21 kan man på Vejle Bibliotek få syn for sagn, når anmelder, tv-speaker, film-nørd og podcaster Elias Eliot vil gennemgå nogle af de største, mest vanvittige og ubegribeligt dårlige film og historierne bag dem.

Det er lige fra Ed Woods berygtede, 60 år gamle science fiction-klassiker "Plan 9 From Outer Space" til den største af dem alle: "The Room" fra 2003. Derudover kommer Elias Eliot også forbi nogle af de dybt ulovlige tyrkiske genindspilninger og fortolkninger af store Hollywood-film som "Eksorcisten" og "Star Wars".

Annonce

Passer og Mejding

Elias Eliot kommer også ind på den danske monsterfilm "Reptilicus" fra 1961 - Danmarks første science fiction-film i farver og endda med trickoptagelser. Det er med kendte navne som Dirch Passer, Bent Mejding, Birthe Wilke og Carl Ottosen.

Foredragsholderen Elias Eliot fik i 2011 "The Room" til Danmark, hvor den har været vist fast hver måned siden til udsolgte repriser. Derudover har han været konsulent på bogen "The Disaster Artist" om filmens tilblivelse. Desuden har Elias Eliot tidligere arbejdet som skuespiller på forskellige kortfilms- og spillefilmsprojekter, og i de senere år har han lagt stemme til flere tegnefilm. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Annonce