Annonce
Debat

Finanslovsudspil. En skandale

Birgitte Vind.

Læserbrev: Med VKLA-regeringens finanslovsudspil vil lokale og regionale uddannelsessteder forbløde.

Det er ufatteligt, at vi skal opleve en regeringen, der i den grad nedprioriterer uddannelse af ungdommen.

Når regeringens sparekatalog er gennemført, vil der i 2021 samlet været sparet 2,5 milliarder danske kroner på samtlige ungdomsuddannelser.

Alene i Region Syd skal der i 2019 spares 76,5 millioner kr. på gymnasierne. Og 116 millioner på erhvervsskolerne. (Fyn er ikke med i disse tal).

Måske lyder det ikke af meget i et stort finansudspil. Men ude på det enkelte gymnasie betyder, 3, 5, 8 og 12 millioner mange stillinger og det vil gentage sig år efter år. Varme hænder og kloge hoveder, der forsvinder og unge mennesker der mister personlig og faglig sparring.

Det er en skandale, at regeringen i et land, hvor vi er i underskud på kloge hænder og hoveder nedprioriterer uddannelserne. For dette er jo ikke begyndelsen. Dette er fortsættelsen af en massakre, begået af de, der har ansvaret i dette land.

I forvejen har ungdomsuddannelserne skulle effektivisere i en grad ,så uddannelsesstederne har måttet gå på kompromis med fagligheden.

Tror regeringen, at de unge kan uddanne sig selv?

Skandalen bliver ikke mindre af, at VKLA-regeringen MÅSKE vil føre nogle af pengene tilbage i 2022. Hvad bilder regeringen sig egentlig ind? Hvordan forventer regeringen, at lederne på vores uddannelsessteder skal kunne planlægge og styre økonomien og fastholde kompetent personale, når de ikke ved hvilken beløbsramme de har at gøre med.

Til finansminister Kristian Jensen: Jeres mangeårige skattelettelser rammer vores unge, når de må kikke langt efter undervisere på deres uddannelsesinstitutioner. Dette er en ommer. Man kan simpelthen ikke tage jeres ambitionsniveau alvorligt. I kan ikke være det bekendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce