Annonce
Læserbrev

Finansskat. Radikale vil fjerne den danske selvbestemmelse

Læserbrev: Dansk Folkeparti finder det dybt bekymrende at de Radikale tidligere på året valgte at gå ud offentligt og støtte ideen om en finansskat på 0,1 pct. på finansielle investortransaktioner. Noget som de Radikale tidligere har afvist kategorisk.

I Dansk Folkeparti mener vi, at det vil skade de internationale tilgange til finansielle investeringer i Danmark og øge kundernes bekymring i forhold til finansielle afgifter og gebyrer.

Danmark vil simpelthen blive et mindre attraktivt investeringsland for udenlandske aktører. Ligeledes vil det indenlandske investeringsflow lide skade! En udvikling som utvivlsomt vil have ubehagelige konsekvenser for den danske konkurrenceevne på de internationale markeder og ikke mindst på jobskabelsen - og fastholdelsen af eksisterende arbejdspladser her i landet.

Vi har ligeledes klart den bekymring, at en sådan ny aktie- og transaktionsskat reelt overvæltes på bankernes kunder og ikke mindst alle de danske pensionsopsparer.

Så vi bidrager ikke med stemmer til en så uklog ændring blot fordi Radikale Venstre er åbenlyst forelsket i en EU-bankunion. For det er jo det sagen drejer sig om, nemlig at de Radikale ønsker at fjerne den danske selvbestemmelse på finans- og pengepolitik og reelt parkere indflydelsen og magten i EU.

Annonce
Hans Kristian Skibby. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia HK

FHK var tæt på sensationen men faldt med ære mod Aalborg

Sport

navne

Læserbrev

Bevar studieture: Internationale kompetencer læres bedst i praksis

Læserbrev: Børne- og undervisningsministeren har foreslået et loft på prisen for studieture for at undgå forskelle mellem de unges muligheder. På IBC er det internationale en del af vores DNA. Vi lærer om internationale forhold i alle vores fag, fordi samfund, sprog, økonomi og handel er internationale discipliner. Det er afgørende for vores unge, at de kan agere i en globaliseret verden. Vi har ikke dyre lokaler til kemi eller værkstedfag. Det, vi i stedet benytter os af, er at rejse ud i verden og opleve det, vi har lært i praksis, og det er sjældent, vi ikke får alle med. Det er en anerkendt læringsmetode, og man bruger den blandt andet, når man skal tage kørekort med både teori og praktisk øvelse. Man kan sige, at studieophold for os er vores kemilokale og værksted, hvor vi lærer i praksis. Det ville være en mærkbar forringelse af vores kompetencer, hvis vi som den eneste uddannelse ikke kan arbejde med vores fags praksis. DNA'et i vores faglighed er det internationale. Hvor sympatisk ministerens forslag end er, skal vi have ambitioner om, at vores unge får den dannelse, de skal bruge i livet - også på deres uddannelser. Det kunne man gøre ved at fokusere på at styrke muligheden for at løfte alle op i stedet for at bede andre om at dukke sig.

Fredericia HK

FHK-general: Aalborg kom for at få en dag på kontoret, men det fik de ikke

Annonce