Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Fra venstre: Sanne Andersen, Mathilde Mathiasen og Johnny Ancher. De stiller sammen op til kommunalvalget i november. Foto Ludvig Dittmann
Når borgerne går til stemmeurnerne i november, vil det nu også være muligt at sætte kryds ved den nye lokalliste Omsorgsgruppen, som har kørestolsbrugeren Johnny Ancher i spidsen.

Middelfart: - Nok er nok. Støt os til kommunalvalget i efteråret. Vi er fire, der har indsigt, og en, der har prøvet det på egen krop. Vi bakker op om handicappede og ældre fra nu af.

Sådan lyder et opslag fra Johnny Ancher i Facebook-gruppen "Omsorgs gruppen", der blev startet den 21. april og på ganske kort tid fik næsten 450 medlemmer.

Gruppen er til for at markere, at der ikke bliver gjort nok for de udsatte i Middelfart Kommune. Og så skal den frem mod valget i efteråret samle baglandet omkring den nævnte femmandsgruppe med Johnny Ancher i spidsen, som vil tage den dagsorden med sig ind i byrådet, hvis den kan trække stemmer nok.

Annonce

- Der skal en fundamental ændring til. Der skal ikke lig på bordet, før der sker noget, lyder det fra middelfarteren, der også tidligere har optrådt i Fyens Stiftstidende.

Her fortalte han om, hvordan han er blevet bundet til sin kørestol resten af livet på grund af en lægefejl, der har ført til, at hans venstre ben er blevet amputeret. Og hvordan han føler, at han siden har brugt mange ressourcer på at slås med det offentlige, blandt andet fordi Middelfart Kommune har nægtet ham en lift op til sit soveværelse og støtte til en handicapbil.

- Nu har jeg kæmpet i fire år, og der sker ikke noget, siger han.

Kun på sociale medier

Den nye lokalliste, som man altså skal kunne sætte sit kryds ved til kommunalvalget den 16. november, består desuden af Johnny Anchers datter, Mathilde Mathiasen, der tidligere har været i praktik som pædagog og nu snart er uddannet lærer. Derudover stiller Sanne Andersen, som man kender fra Middelfart-klinikken Fodens Trivsel, og Mikael Jakobsen, der arbejder som sosu-assistent på Friplejehjemmet Fænøsund, op.

Men som de siger, handler det ikke rigtig om politik. I hvert fald ikke hvis man forstår politik som noget, hvor man orienterer sig mod højre eller venstre eller slutter sig til et principprogram eller en håndfuld af mærkesager.

- Det handler alene om de udsatte, de handicappede og de psykisk syge. Vi har ikke nogen politisk holdning som sådan, påstår Johnny Ancher.

Derfor skal den kommende valgkamp heller ikke føres på alt for klassisk vis med hjemmeside, foldere, annoncer, og hvad der ellers hører til. Den skal foregå alene på sociale medier som Facebook og Instagram, og det med at finde plads til plakater i lygtepælene, når valgkampen spidser til, er også noget, gruppen vil lade de øvrige byrådskandidater om.

- Vi skal ikke ud at hænge i en eller anden el-mast. Hvordan skal jeg komme derop, lyder det fra Johnny Ancher.

Annonce

En hvepserede

Målet er, at mindst tre af de indtil videre fem navne i Omsorgsgruppen skal vælges ind. Og det burde kunne lade sig gøre, mener Johnny Ancher, hvis man dømmer ud fra de mange medlemmer, gruppen har fået på Facebook. Og fra de henvendelser han har modtaget gennem de sidste uger og ofte får fra andre borgere, der ligeledes føler, de kæmper med kommunen omkring en hjælp, de har brug for.

- Jeg tror nok, vi har stukket hånden lige ned i en hvepserede, siger den 58-årige og giver et eksempel:

- Jeg har haft nogle, der har ringet, og den ene, hun græd. Nu var der nogle, der kunne hjælpe hende. Hun havde ventet i otte uger på en bevilling på en skål til sin protese.

Lykkes det at få fingrene i et par mandater, er missionen alene at få sat mere spot på kommunens mest sårbare, og det skal først og fremmest ske ved, at man får bugt med de underskud, som Middelfart Kommune slås med på området.

Her henviser gruppen blandt andet til, at social- og sundhedsområdet ser mod et underskud i 2021 på over 20 millioner kroner, hvoraf de 17 millioner alene er inden for social- og velfærdsafdelingen, herunder handicap og psykiatri.

- Når der er 17 millioner i underskud allerede nu på hele området, så må man sige, at det budget er for lavt. Og at der bliver lavet for mange prestigeprojekter i stedet for, siger Johnny Ancher og nævner blandt andet trafikhavnen, som kommunen overtog for to år siden for 100 millioner kroner for at omdanne den til en ny bydel.

Annonce

- Så må man vente

Han og gruppen anerkender, at den slags underskud ikke kun hører Middelfart Kommune til, og at mange andre kommuner også er udfordrede på pengepungen på sundhedsområdet. Men de mener, at en del af problemet ligeledes ligger i en skidt sagsbehandling af borgerne, hvor mange ender med at give op.

- Og hvis man ikke får bunden med, kan det ikke hjælpe noget, at man bygger videre op. Så må man vente med de store projekter, siger Johnny Ancher.

Han fortæller, at han allerede er blevet ringet op af flere medlemmer af byrådet, og at Omsorgsgruppen blandt andet er blevet inviteret med i et valgforbund.

Men det kommer ikke til ske, slår Johnny Ancher fast.

- Da det det gik op for de andre byrødder, at vi var i gang med alt det her, blev jeg kontaktet. Men vi går ikke i valgforbund med nogen.

Der er dog flere pladser på den nye lokalliste, hvis de rigtige kandidater skulle melde sig på banen.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Treldes campingchef vil have flere til at opdage Fredericias fortræffeligheder

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fuldt hus på Fuglsangcentret: Familier med synshandikappede nyder airhockey, tivoli-besøg og pomfritter i buffetten

Alarm 112 For abonnenter

Mand kan slippe for fængsel: Tog kvælertag på sin kone

Alarm 112

Ryk direkte i fængsel: Dyrt at komme tilbage til hjembyen for at begå indbrud

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Middelfart For abonnenter

Christian Eriksen donerer penge til millionbyggeri: Vil bygge bosted til unge

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Fredericia For abonnenter

Nyt boligområde på vej med 225 boliger: 'Forventer at grundene hurtigt er væk'

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Sport

Holvad på vej mod sin gamle styrke efter sin skade

Fredericia For abonnenter

Rasmus har holdt ferielejr for udsatte børn i 10 år: Et håndskrevet brev gjorde særligt indtryk

Sport

Fredericia fik udvidet truppen med tre mand

Annonce