Annonce
Fredericia

Fire firmaer bød: Sundplejen vinder nyt plejeudbud

Sundplejen ApS vandt i efteråret 2019 udbuddet om pleje til borgere i eget hjem med start 1. marts 2020. I efteråret 2020 besluttede Fredericia Kommune at lave en nyt udbud efter klage fra Kære Pleje, som havde tabt udbuddet. Arkivfoto: Morten Pape
Sundplejen ApS bliver tildelt ny kontrakt på hjemmepleje til borgere i eget hjem. Luksuspleje ApS bliver tilbudt at indgå kontrakt på samme vilkår.
Annonce

Fredericia: Den 29. januar 2021 udløb fristen for at byde på udbuddet af personlig pleje og praktisk bistand i Fredericia Kommune. I alt har fire firmaer budt ind på opgaven, hvoraf tre levede op til kravene i udbudsmaterialet.

Sundplejen ApS får nu tildelt kontrakten, da de har givet det mest fordelagtige tilbud vurderet på bedste forhold mellem pris og kvalitet, skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Formand for senior- og handicapudvalget Lars Ejby Pedersen (S) glæder sig over, at Fredericia Kommune med bistand fra udbudsretlige eksperter har fundet en mulig leverandør, der lever op til udbudskriterierne og dermed matcher kvaliteten af den kommunale hjemmepleje:

- Det er helt afgørende, at vi kan levere en tryg og ordentlig hjemmepleje til alle vores borgere i eget hjem, der har brug for pleje og praktisk hjælp. Vi har i udvalget ønsket en udbudsproces med større fokus på kvalitet i sammenhæng med pris i vores udbudskriterier, så vi stiller krav til både driftssikkerhed, organisering og kvalitet i opgaveløsningen hos leverandøren. Det synes jeg vi har fået, siger Lars Ejby Pedersen.

Annonce

Større fokus på kvalitet

Det nuværende udbud af personlig pleje og praktisk bistand har været tilrettelagt, så firmaerne skulle konkurrere om kvalitet i opgaveløsningen. Kvalitet har vægtet 30 procent mod pris med 70 procent i den samlede vurdering. Kvaliteten skal også leve op til den samme standard som den kommunale hjemmepleje, hvilket blandt andet er sikret ved en række krav i udbudsmaterialet.

Næstformand Cecilie Roed Schultz (EL) er glad for det større fokus på kvalitet:

- Sidste gang, vi var i udbud, var pris det afgørende tildelingskriterium. For mig er det vigtigt, at uanset, hvem der kommer i borgernes hjem, så skal vi være sikre på, at der er stabilitet og tryghed for den enkelte. Det handler også om at stille kvalitetskrav både til faglighed i opgaven, men også til den organisation, der leverer ydelsen. Det er godt at få udbuddet på plads nu, så borgerne og deres pårørende får klarhed over, hvem der kommer og besøger dem, siger hun i pressemeddelelsen.

Annonce

Ny kontrakt gælder fra 1. maj

Fredericia Kommune har kørt udbuddet i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun, der er specialister i udbudsret. De fire firmaer, der har budt ind på opgaven, har nu modtaget besked om udfaldet af udbuddet.


- Sidste gang, vi var i udbud, var pris det afgørende tildelingskriterium. For mig er det vigtigt, at uanset, hvem der kommer i borgernes hjem, så skal vi være sikre på, at der er stabilitet og tryghed for den enkelte.

Cecilie Roed Schultz (EL), næstformand i senior- og handicapudvalget


Sundplejen ApS har afgivet det mest fordelagtige tilbud vurderet på bedste forhold mellem pris og kvalitet og vil blive tildelt kontrakten. Dernæst får Luksuspleje ApS tilbudt at indgå kontrakt på samme vilkår. Ønsker de ikke at indgå kontrakt, går tilbuddet videre til Svane Pleje Syd ApS, der blev nummer tre ved udbuddet.

De nye kontrakter vedrørende levering af hjemmepleje gælder forventeligt fra 1. maj 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kribler i butikkerne, men forvent ikke køtilbud: Handelen i Fredericia forsøger kontrolleret genåbning mandag

Debat

Klumme: Forår og lysere tider på vej

Annonce