Annonce
Fredericia

Fire partimedlemmer smækker med døren efter opstillingsmøde: - SF er alt for usynlig

SF Fredericia fik ikke en plads om byrådsbordet ved 2017-valget, og den politiske linje får hård medvind af fire nu tidligere SF-medlemmer. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Fire nu tidligere medlemmer af SF Fredericia kalder SF for usynlig og er generelt uenig i den politiske linje, der er lagt frem mod næste års kommunalvalg. Valget af spidskandidat kalder de "at gå tilbage til en fuser”.

Fredericia: Måneder med intern uro i SF Fredericia kulminerede søndag med, at fire medlemmer af partiforeningen valgte at melde sig ud. Der er tale om medlemmer, som i flere omgang har været at finde på partiets kandidatliste til byrådsvalget.

Konflikten har blandt andet handlet om valg af spidskandidat. Da SF torsdag i sidste uge afviklede opstillingsmøde for anden gang, fordi den oprindelige valghandling blev kendt ugyldig, kunne seks af fremmødte ikke bakke op om, at det skulle være Marianne Thomsen, der skulle stå som nummer et på stemmesedlen til næste års kommunalvalg.

Flertallet pegede på Marianne Thomsen, og de fire af de seks har taget konsekvensen og har valgt at melde sig ud af lokalforeningen.

Annonce

- Det, vi ser, er, at man forsøger at gentage den politiske linje, som man kørte dengang (ved 2017-valget, red.). Det, synes vi, er helt håbløst, og tror ikke, det har gang på jord. Vi er så uenige i det, der sker, og det har vi ikke lyst til at bakke op om eller være en del af, siger Henning Troelsen.


Hvorfor skal man stemme på SF, hvis man ikke kan se, at det ville gøre nogen forskel i byrådet, som i dag i forvejen er meget enige. SF er for usynlig, og hvis SF er på samme linje og enige med alle i alting, så tror vi ikke på, at SF får en plads i byrådet.

Henning Troelsen, nu tidligere medlem af SF Fredericia


Sammen med Malene Søgaard-Andersen, Lea Nydahl Lyberth og Allan Søgaard-Andersen tog han søndag aften beslutningen om, at tiden i SF Fredericia var ovre.

I grove træk handler deres farvel om, at de ikke er enige i den politiske linje i SF. Henning Troelsen kalder SF for ”usynlige” og ”ikke offensive”. Han mener samtidig, at ”man ikke kan se forskel på SF og de øvrige partier”.

- Hvorfor skal man stemme på SF, hvis man ikke kan se, at det ville gøre nogen forskel i byrådet, som i dag i forvejen er meget enige? SF er for usynlig, og hvis SF er på samme linje og enig med alle i alting, så tror vi ikke på, at SF får en plads i byrådet, spår Henning Troelsen.

Intern mail

Egentlig havde Marianne Thomsen trukket sig som spidskandidat for SF. Det gjorde hun i slutningen af august, selvom hun ved generalforsamlingen i juni var blevet valgt ved et ordinært kampvalg mellem hende og Lars Olesen. 11 stemmer mod 10 i Marianne Thomsens favør.

Da der igen i september var opstillingsmøde, som var nødvendigt, efter at SF's landsledelse havde underkendt kandidatvalgene fra generalforsamlingen på grund af fejlagtig brug af fuldmagter, var Marianne Thomsen alligevel spidskandidat. Denne gang var der ingen modkandidat.

Ifølge formanden for SF i Fredericia, Connie Maybrith Jørgensen, trak Lars Olesen sig fra det kandidatur grundet personlige årsager. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Olesen.

Over for Fredericia Dagblad ønsker Marianne Thomsen ikke at kommentere på sit kortvarige farvel til spidskandidaturet for SF.

- Vi har haft to afstemninger om spidskandidaturet, og jeg har vundet begge. Anden gang uden modkandidat, og det er der, vi står, lyder det fra Marianne Thomsen.

Hvorfor trak du dig i første omgang?

- Det er fuldstændig internt, så det vil jeg ikke sige noget om.

Annonce

Kritik af kandidatvalg

Ved hverken første eller andet opstillingsmøde var opbakningen til Marianne Thomsen som spidskandidat fuldstændig. Dog pegede to tredjedele af de fremmødte – og de stemmeberettigede – på hende som frontfigur for SF i Fredericia ved afstemningen i sidste uge.

Marianne Thomsen var også spidskandidat ved valget i 2017, og i begrundelsen for Malene Søgaard-Andersen, Lea Nydahl Lyberth, Allan Søgaard-Andersen og Henning Troelsens farvel til SF i Fredericia skriver de i den fælles pressemeddelelse blandt andet, at:

”SF Fredericia har med valget af spidskandidat valgt at gå tilbage til en fuser”.

SF i Fredericia havde ikke et godt valg i 2017. En plads i byrådet blev afløst af en plads uden for byrådssalen. Op til kommunalvalget 2017 var SF gået i valgforbund med Socialdemokratiet i Fredericia, og det var ikke et gunstigt fællesskab for SF. Derfor er strategien også anderledes frem mod næste kommunalvalg, selvom kritikere mener det modsatte.

- Vi vil sige nej til at gå i valgforbund med Socialdemokratiet, slår Connie Maybrith Jørgensen, formand for SF i Fredericia, fast.

Annonce

Øget lukkethed

Med de fire nu tidligere partimedlemmers næsten smækken med døren, kom der huller blandt navnene på den kommende kandidatliste. De første fire navne er dog allerede på plads, og det er først til foråret, SF forventer at have den fulde kandidatliste klar til offentliggørelse.

Kandidater SF Fredericia

De første fire kandidater er nu klar på SF's kandidatliste til kommunalvalg 2021.

Den oprindelige liste er blevet rokeret på grundet blandt andet omvalg i partiet.

Listen ser sådan ud indtil videre:

  1. Marianne Thomsen
  2. Bo Bergstrøm
  3. Sune Nørgaard Jakobsen
  4. Connie Maybrith Jørgensen

Kritikken, der er rettet mod SF Fredericia, er Connie Maybrith Jørgensen ikke enig i. Hun beskriver selv 2017-valget som "noget helt specielt". Blandt andet deltog Marianne Thomsen ikke aktivt i debatterne i dagene op til valget på grund af et dødsfald i den nærmeste familie.

Ifølge Connie Maybrith Jørgensen vil valgkampen frem mod 2021 blive anderledes, end den har været tilfældet tidligere.

- Vi går helt anderledes ud. Vi synes ikke, det er sundt det, der foregår i kommunen, og vi går til valg på at bryde S-monopolet. Der er en lukkethed, og vi er stærkt utilfredse med, at sagen vedrørende Fredericia Teater ikke er ordentlig belyst, lyder det fra formanden.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kan du også huske syreregn over byen?: Øjenvidner til den mere beskidte historie om Fredericia søges

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK havde ikke noget forsvar før pausen, men så stemplede Emil Tellerup ind, og så knuste man Lemvig-Thyborøn

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Ny besked til 10-årig, der var truet med udsmidning til Thailand: Det skal fejres med Netflix

Fredericia

Millionbeløb skal gøre Lillebælt til naturnationalpark - men uklart hvad det kommer til at betyde

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Fredericia For abonnenter

Bygning i Frankrig opkaldt efter 97-årige Arlette: Historien om kz-overlever får nyt liv

Alarm 112

Tyv trængte åbenbart til nye sko: Løb med sko til både mænd og kvinder under indbrud

Fredericia

Mysterie i boligområde: Stor mængde 'uvedkommende vand' ryger i kloakken

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Fredericia HK

En kamp som er mere end to point værd: FHK kan med en sejr tage et stort skridt mod slutspillet

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Lokalt arkiv stod foran flytning til Vester Voldgade: Men nu bringes en ny adresse i spil

Annonce