Annonce
Fredericia

Fire unge er nominerede til Arlette Andersens frihedspris

Arlette Andersen vil som tidligere år være til stede ved uddeling af frihedsprisen 4. maj. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Som noget nyt uddeler Billund Boghandel i år ekstraordinært en specialpris.

Fredericia: Som noget særligt er der i år fundet fire nominerede til uddelingen af Arlette Andersens frihedspris, da Billund Boghandel i år ekstraordinært uddeler en specialpris i anledning af udgivelsen af den nye bog om Arlette Andersen ”Vi er her for at dø”.

Det er tredje gang, at friheden hyldes i Fredericia med en særlig Arlette Andersens frihedspris, som Danske Bank, Fredericia Kommune, Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad står bag.

De nominerede er Caroline Skansing Nielsen, Katrine Christensen, Anna Sofie Holk og Kirstine Marie Føns Pedersen. Det skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg er imponeret og dybt taknemmelig for, at så mange unge mennesker i Fredericia igen i år har taget sig tid til at reflektere over begrebet frihed og sendt deres ansøgning til os. Det glæder mig især, at der i år har været mange ansøgninger fra vores folkeskoler, oplyser formand for 4. maj-komitéen, Ole Steen Hansen, der også sidder i byrådet for S.

Der blev indsendt 40 bidrag fra unge mellem 14 til 21 år - en video, fem værker og 34 skriftlige bidrag.

Annonce

Prisen uddeles 4. maj

De unge får overrakt priser lørdag 4. maj i rådhusets forhal, hvor også Arlette Andersen vil være til stede. Overrækkelsen af frihedsprisen er en del af det traditionsrige 4. maj-arrangement, som bliver holdt hvert år i Fredericia, og hvor fredericianerne hylder friheden og mindes ofrene for Anden Verdenskrig.

Arlette Andersen, der er en af de ganske få nulevende KZ-fanger, har sagt ja til at deltage i overrækkelsen af prisen, som kommer til at foregå i rådhusets forhal.

Den bliver delt i tre portioner: Vinderen får 10.000 kroner, nummer to får 5000 kroner og den tredje 3000 kroner. I år er der ekstraordinært en specialpris fra Billunds Boghandel og forfatter Thomas Kvist Christiansen på 3000 kroner.

Dommerkomiteen, der har været på en svær opgave med at vælge de fire ud af de 40 bidrag, består af: Provst Børge Munk Povlsen, rektor Poul Erik Madsen, formand for Demokrati- og Borgerudvalget Christian Jørgensen (V), formand for kulturudvalget Lars Ejby (S), bankdirektør Mette Bernsten Høyer, chefredaktør Mette Salling Eriksen og formand for 4. maj komiteen, Ole Steen Hansen.

Hele programmet for 4. maj-arrangementet ligger på www.fredericia.dk. Arrangementet begynder kl. 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Fredericia

Efter kritisk rapport: Fem satsninger får støtte fra brandingpuljen

Annonce