Annonce
Fredericia

Fiskebutik opruster: Ny togvogn ruller ind på retiradehusets bagperron

Endnu en spisevogn kan være på vej til Fredericia Fisk. Ejeren har søgt om lov til både en ekstra togvogn og at opføre et lille skur ved det gamle retiradehus, som i dag er fiskebutik. Foto: Søren Gylling
Fredericia Fisk i Norgesgade har bedt om tilladelse til at opsætte endnu en togvogn ved det gamle retiradehus. Har lejet jord af Banedanmark for at få plads. Politikere siger ja til at få udarbejdet lokalplan, der gør det muligt.

Fredericia: Det er en god idé at invitere gæsterne ind i en togvogn for at nyde fiskeretter. Det har ejeren  af Fredericia Fisk vurderet og har derfor ønsket at udvide perronen med endnu en togvogn.

- Det, synes vi, lyder som en rigtig god ide, og det er fint, at det kan lade sig gøre. Der ligger bindinger på området, fordi bygningen er fredet, men ved at leje et ekstra areal af Banedanmark, så bliver det muligt, siger næstformand i by- og planudvalget Kenny Bruun Olsen (V).

Udvalgsformand Søren Larsen (S) er også begejstret for idéen.

Annonce

- Det har været et dødt område i mange år, og det er dejligt, at det er lykkedes fiskebutikken at få godt gang i den, og det er pænt dernede. Den udvikling vi rigtigt gerne understøtte, siger han.


Det har været et dødt område i mange år, og det er dejligt, at det er lykkedes fiskebutikken at få godt gang i den, og det er pænt dernede. Den udvikling vi rigtigt gerne understøtte.

Søren Larsen (S)


Udvalget har behandlet sagen og er parat til at sætte gang i en lokalplan, der gør udvidelsen mulig.

Ny lokalplan

Området er i dag omfattet af lokalplan 340, der handler om bevaring af den historiske retirade-bygning. Den sikrer også, at beplantninger og anlæg mellem bygningen og Norgesgade og Holstensvej holdes i lav højde af hensyn til bygningens synlighed.

Den nye lokalplan kommer til at afløse den eksisterende.

Udvidelsesplanen indeholder dels en ny togvogn, dels et udhus bag det gamle retiradehus.

Retiradehuset stod i mange år i ussel forfatning på Banedanmarks areal på nabogrunden til Ungdommens Hus. Det blev købt og sat smukt i stand efter alle fredningsmyndighedernes retningslinjer. Thomas Frederiksen driver i dag Fredericia Fisk fra adressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Annonce