Annonce
Erhverv

Fiskefoderfirma fik skuffende resultat: Lukkede restauranter kunne mærkes

Indtjeningen faldt hos fiskefoderproducent Aller Aqua i 2020. - Covid-19 har givet store udfordringer hos vores kunder, da nogle har haft svært ved at afsætte deres fisk, hvilket naturligvis afspejles i deres betalingsevne, siger administrerende direktør Hans Erik Bylling. Arkivfoto: Søren Gylling
Indtjeningen tog et dyk i 2020 hos fiskefoderproducenten Aller Aqua i et år, hvor deres kunder, der opdrætter fisk, havde svært ved få afsat deres fisk til restaurationerne. Ny fabrik i Aller er fortsat på tegnebrættet.

Christiansfeld: 2020 har været præget af udfordringer for Aller Aqua, der sælger fiskefoder i mere end 60 lande.

Årets omsætning steg en anelse fra 1,3 milliarder kroner i 2019 til 1,4 milliarder kroner i 2020. Men på bundlinjen faldt overskuddet fra 86 til 27 millioner kroner før skat, og det er ikke helt som forventet, lyder det fra administrerende direktør og hovedaktionær Hans Erik Bylling.

Resultatet er negativt påvirket af kursreguleringer på de udenlandske markeder, og selvom omsætningen blev hævet, så var der lavere indtjening på det foder, der blev solgt.

Annonce

- Covid-19 har givet store udfordringer hos vores kunder, da nogle har haft svært ved at afsætte deres fisk, hvilket naturligvis afspejles i deres betalingsevne. Alt i alt er jeg dog tilfreds med den vækstrejse, som virksomheden lige nu er på, og jeg har positive forventninger til 2021, siger Hans Erik Bylling, der står i spidsen for en virksomhed med fiskefoderfabrikker i syv lande.

I dag er der 35 ansatte på hovedkontoret i Aller, der i øvrigt blev udvidet i år.

Kort om Aller Aqua

Aller Aqua, der har hovedkvarter i Aller ved Christiansfeld, producerer, udvikler og sælger fiskefoder til opdrættere i hele verden. Virksomheden har fabrikker i Danmark, Polen, Tyskland, Ægypten, Zambia, Serbien og Kina.

Aller Aqua beskæftiger over 350 ansatte, heraf omkring 60 på hovedkontoret og produktionen i Aller. Aller Aqua sælger fiskefoder til flere end 60 lande, og virksomheden omsatte fro 1,4 milliarder kroner i 2020. 

Familien Bylling er hovedaktionær i virksomheden, mens to ledende medarbejdere har en mindre ejerandel.

- Flere af vores kunder har haft det svært, fordi de ikke kunne afsætte deres fisk. Det kunne vi særligt mærke i første halvår af 2020, da verden lukkede ned. Dem, der laver dyre fisk, som udelukkende sælger deres fisk i restauranter, de solgte jo ingenting. Deres indtjening gik i stå. Så bliver det også svært for os at tjene penge. Det var gældende på alle markeder, siger Hans Erik Bylling.

Ny fabrik på vej

Direktøren er dog optimistisk, når han ser på 2021. Han forventer, at overskuddet i 2021 lander et sted mellem 80 og 100 millioner kroner før skat, hvilket er på niveau med 2019. Og så hæfter han sig ved, at virksomheden har opgraderet fabrikken i Polen og Serbien, og at der er installeret ny teknik på den danske og tyske fabrik.


Vi kan se en vending i markedet, og særligt efter at restauranterne er åbent op igen. Vi har fået en god start på 2021.

Hans Erik Bylling, direktør og hovedaktionær i Aller Aqua


- Årsresultatet for 2020 er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Igennem et svært år har vi dog været i stand til at vækste vores virksomhed, hvilket har betydet en øget omsætning og ansættelse af flere medarbejdere. Gennem 2020 har vi sikret, at virksomheden fortsat er klædt på til at vækste, og vores nuværende tiltag sikrer, at vi fortsat kan vækste i årene, der kommer, siger Hans Erik Bylling, der er sikker på at indtjeningen kommer tilbage på sporet.

- Vi kan se en vending i markedet, og særligt efter at restauranterne er åbnet op igen. Vi har fået en god start på 2021, siger Hans Erik Bylling.

Virksomheden arbejder fortsat videre med planerne om at bygge en ny fabrik i Aller, der skal erstatte den eksisterende fabrik. Lokalplanen er på plads, så nu mangler man kun at søge en byggetilladelse. Og selv om den endelige beslutning ikke er truffet, så forventer direktøren, at det vil ske snart.

- Der står en ny fabrik i 2023. Det er jeg ret sikker på, siger Hans Erik Bylling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce