Annonce
Erhverv

Fiskefoderfirma lander rekordoverskud kroner: - Vi er i en fantastisk branche

Overskuddet steg fra 43 millioner kroner i 2018 til 67 millioner kroner i 2019 i Aller Aqua. - Selv om omsætningen kun er steget en lille smule, så har vi haft succes med at kigge indad, og se på hvad vi kan gøre for at tjene flere penge, siger Hans Erik Bylling, der er direktør og medejer af fiskefoderfirmaet Arkivfoto: Søren Gylling
Overskuddet steg cirka 50 procent i 2019, og fremtidsperspektivet ser godt ud, lyder det fra ejer og direktør i Aller Aqua.

Christiansfeld: Vækstvirksomheden Aller Aqua, der producerer fiskefoder til opdræt af fisk, havde egentlig håbet, at salget var gået mere op i 2019. Men alligevel kan fiskefoderfirmaet glæde sig over, at indtjeningen nåede en ny rekord.

- Selv om omsætningen kun er steget en lille smule, så har vi haft succes med at se på, hvad vi kan gøre for at tjene flere penge. Vi har løftet indtjeningen 50 procent til 67 millioner kroner, siger Hans Erik Bylling, der er direktør og medejer af fiskekoncernen Aller Aqua, hvor familien Bylling er hovedaktionær, mens to ledende medarbejdere har en mindre ejerandel.

Virksomheden har over en fem-årig periode løftet omsætningen fra 739 millioner kroner til 1,3 milliarder kroner, og en stor del af væksten er kommet fra fabrikker, der er åbnet over det meste af verden.

I dag har virksomheden fabrikker i Danmark, Polen, Tyskland, Ægypten, Zambia og Kina, og i 2019 åbnede virksomheden en fabrik i Serbien, hvor der er fokus på at producere foder, der skal bruges til opdræt af karper.

- Vi troede, at vi skulle løfte omsætningen i 2019, men det kommer vi efter i 2020. Vi har i 2019 været inde og kigge på de interne processer og omkostninger, og der er vi blevet skarpere. Det har hjulpet på indtjeningen, siger Hans Erik Bylling.

Aller Aqua

Aller Aqua, der har hovedkvarter i Aller ved Christiansfeld, producerer, udvikler og sælger fiskefoder til opdrættere i hele verden. Virksomheden har fabrikker i Danmark, Polen, Tyskland, Ægypten, Zambia, Serbien og Kina.

Aller Aqua beskæftiger over 350 ansatte, heraf omkring 55 på hovedkontoret og produktionen i Aller. Aller Aqua sælger fiskefoder til flere end 60 lande, og virksomheden omsætter for over 1,3 milliarder kroner om året.

Fantastisk branche

I Danmark er der 55 medarbejdere, og i hele koncernen er der cirka 350 medarbejdere. Det samlede antal af medarbejdere er kun steget en lille smule i 2019.

Hvordan har corona-krisen foreløbig påvirket virksomheden?

- Vi har adskilt medarbejderne fra hinanden, men salget er gået rigtig godt. Særligt i Skandinavien har vi øget salget, og det er vi selvfølgelig stolte af. Fiskene skal jo fortsat have foder, og der har vi altså haft en større kundetilgang, siger Hans Erik Bylling, der understreger, at virksomheden befinder sig i vækstmarked.

- Vi er i en fantastisk branche, hvor vi er med til at opdrætte fisk. Fisk er en god og sund spise, og der er mange smagsvarianter. Så vi er i en fantastisk branche, når vi kigger fremad, siger Hans Erik Bylling.

Virksomheden er netop nu ved at udvide kontorlokalerne i Aller.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Michael solgte Hus Forbi foran Føtex: Nu er han ansat

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Erhverv

Arbejdsgiver: Jeg vil ikke undvære mine fleksjobbere

Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Erhverv For abonnenter

Lokal storentreprenør underskriver hidtil største kontrakt: Skal bygge 152 boliger

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Stort byggeri på Nymarksvej i gang igen efter tvist: Lokal entreprenør overtager opgaven

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

Sydjylland

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Annonce