Annonce
Middelfart

Fiskehandlerens store udvikling: Begyndte med en lille båd og har nu en travl butik

Peter Haastrup Pedersen handler ofte ind hos Strib Fisk. I dag køber han ind til aftensmaden og til senere på ugen, hvor han og konen får gæster. Foto: Rasmus Henriksen
Strib Fisk har gennemgået en stor udvikling gennem årene, ligesom kundernes forbrugsvaner også i dag er nogle helt andre, end da Kurt Larsen begyndte at sælge fisk for 21 år siden.
Annonce

Middelfart: Fredag åbner Kurt Larsen og hans søn Patrick Larsen butikken Strib Fisk i nye lokaler på Gl. Havn i Middelfart, hvor de tidligere lokaler brændte i sommer.

Undrer man sig over, hvorfor butikkens navn hedder Strib Fisk, men er placeret i Middelfart, skyldes det, at Kurt Larsen begyndte butikken for 21 år siden i Strib, hvor han havde en fiskebil og en lille fiskerbåd.

Ud over fiskene, Kurt Larsen selv fangede, solgte han fisk fra lokale fiskere og kammerater.

Efter et år som fiskehandler overtog han lokalerne på Gl. Havn, hvor der tidligere havde ligget en fiskehandler.

- Den var lukket grundet dårlig indtjening. Så vi startede fra nul af. Først skulle man bygge en kundekreds op og vinde kundernes tillid og vise, at man kunne noget, siger Kurt Larsen.

Annonce

Farvel til erhvervsfiskeri

I de første seks-syv år var butikken opdelt i fiskehandler og en bistro. Herefter blev den lagt om til én stor butik, der sælger alt fra hele fisk til et stort udvalg af færdigretter og festmenuer ud af huset.

I dag bliver fiskene ofte købt på fiskeauktioner, hvorefter Strib Fisk skærer dem ud og behandler dem eksempelvis ved at ryge dem.

- Her er ikke længere fiskere, som da vi startede dengang. Der var jo masser af lokale fiskere, nu er der ikke længere erhvervsfiskere. Den sidste erhvervsfisker herude kører faktisk fiskebil for os nu, hvilket han har gjort i en 13-14 år, siger Kurt Larsen, der heller ikke længere selv fisker med henblik på at fylde køledisken i butikken.

Noget andet, der har ændret sig gennem årene, er varerne, som kunderne efterspørger.

- Du sælger flere og flere ting til folk. Det er ikke længere bare en torsk og en skrubbe. Nu er det også udenlandske fisk som dorade og færdigretter, tapas og mad ud af huset, siger Kurt Larsen.

Kurt Larsen (tv.) og sønnen Patrick Larsen har haft travlt i efteråret, hvor de har været udfordret af at miste deres faste lokaler. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Fredericia For abonnenter

Konkursbo dækker ikke tab: Trofast teatergæst insisterer på at tabte billetter byttes med nye

Annonce