Annonce
Læserbrev

Fjern Munkebos ghetto-stempel

Læserbrev: Kære boligminister Kaare Dybvad

Pr. 1. december 2019 står boligområdet Munkebo i Kolding stadig på din liste over ghettoer i Danmark. Men lad mig fortælle dig en historie. Mens jeg har været bestyrelsesformand, har vi tre gange haft besøg fra Christiansborg, nemlig af Eva Kjer Hansen, Morten Østergaard og Kristian Jensen. Der skete det samme hver gang. Midt i det hele siger de, “Bent, hvornår kommer vi til ghettoen?” Og jeg svarer, “Du står midt i den.”

Måske har dine embedsmænd sovet i timen, da de gennemgik tallene for kriminalitet, uddannelse og beskæftigelse i Munkebo. Når man spørger politiet, så er der færre problemer i Munkebo end uden for. Når man ser på den lokale folkeskole, Munkevængets Skole, så ligger elevernes resultater højere end gennemsnittet for regionen. Ifølge jeres egne statistikker, så er arbejdsløsheden 0,5 procentpoint for høj i Munkebo. Det betyder, at hvis bare fem arbejdsløse beboere i Munkebo fik et job, så ville vi ligge under spærregrænsen.

Så kære Kaare, hvorfor skal I skræmme vores beboere ved at fortælle dem, at de bor i “ghettoen”, når de nu bor i dejlige hjem i trygge rammer? Hvorfor skal jeg og mine kolleger bruge ekstra tid og penge på en udviklingsplan, når der ikke er et problem? Det er på tide, at man kigger lidt på menneskene og virkeligheden frem for en eller anden petitesse i Statistisk Årbog.

Annonce
Munkebo i Kolding er på listen over landets såkaldte "hårde ghettoer". Det er helt forkert, mener Bent Jacobsen, bestyrelsesformand i Alfabo. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Eks-borgmester vred på borgmester efter skattenyhed: - Minder efterhånden om det russiske styre

Læserbrev

Sig farvel til uddannelsessnobberiet

Læserbrev: Der er blot få dage til, at tusindvis af unge skal vælge, hvilken uddannelsesvej de vil følge, når tiden i folkeskolen slutter. Hvis det ender, som det plejer, så vil langt hovedparten sætte kursen mod gymnasiet. I 2019 valgte hele 72 pct. af de elever, der forlod grundskolen, at søge ind på gymnasiet som førsteprioritet, mens kun 20,1 pct. satte kursen mod erhvervsuddannelserne. Men hvorfor egentlig det? En stor del af forklaringen skal nok findes i en kombination af vanetænkning hos de unge, deres forældre og uddannelsesvejlederne ude på folkeskolerne og så en indgroet holdning om, at det er "finere" at blive student, end det er at tage en erhvervsuddannelse. For derudover er det svært at finde de gode argumenter for, hvorfor der skal være så stor forskel på søgningen til gymnasier og erhvervsskoler. For der er ingen tvivl om, at behovet for faglærte er enormt og kun bliver større de kommende år. En erhvervsuddannelse giver både mulighed for at tjene en god løn fra dag ét og en karriere med både gode personlige udviklings- og jobmuligheder. Jeg siger ikke, at alle skal vælge gymnasierne fra. Men der er brug for en mere ligeværdig prioritering af de forskellige uddannelsesveje efter folkeskolen. Det stiller krav til både de unge selv, deres forældre og ikke mindst uddannelsesvejlederne. Lad os nedbryde fordommene om erhvervsuddannelserne og stoppe med at italesætte en gymnasial uddannelse som finere end en uddannelse som faglært. Vi har brug for akademikere, men vi har i høj grad også brug for faglærte, der er dygtige og innovative - og i et langt større antal end hidtil. Derfor: Slip uddannelsessnobberiet, når I skal vælge uddannelsesvej efter 9. eller 10. klasse. Vi har brug for jer ude på erhvervsskolerne og i virksomhederne!

Erhverv

ADP-direktør glæder sig over den nye lejer i Port House: Skattecenter er et scoop

112

Udvalgsformand efter skuddrab: - Det er meget trist, og alle er meget berørte

Fredericia

Se video med skatteministeren: Derfor faldt valget på Fredericia

Annonce