Annonce
Vejle

Fløjet hjem af flyvevåbnet: To vejlensere er i hjemmekarantæne for coronavirus

Parret blev sammen med fem andre borgere evakueret fra Kina på grund af frygten for coronavirus og landede natten til mandag på Flyvestation Aalborg i et af forsvarets Challenger-fly. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
To vejlensere er blandt de syv evakuerede danskere, der natten til mandag landede på Flyvestation Aalborg. Der er ingen tegn på, at de to lokale borgere er smittede med Covid-19.
Annonce

Vejle: To borgere sidder lige nu i karantæne i deres hjem et sted i Vejle Kommune.

Parret blev sammen med fem andre borgere evakueret fra Kina på grund af frygten for coronavirus og landede natten til mandag på Flyvestation Aalborg i et af forsvarets Challenger-fly.

Her blev de modtaget af ansatte i Sundhedsstyrelsen, som undersøgte alle syv og blandt andet podede de evakuerede borgere. Herefter sørgede sundhedsmyndighederne for at køre det vejlensiske par til deres hjem, hvor de nu er i karantæne frem til to uger efter deres hjemkomst.

Det er korrekt, at vi har modtaget to borgere, der nu sidder i hjemmekarantæne på grund af coronavirus. Der er tale om et privat hjem, men jeg kan ikke udtale mig om, hvor i kommunen de bor.

Peter Karm

Annonce

Har taget en kontrolpodning

Det bekræfter økonomi-, arbejdsmarkeds- og sundhedsdirektør i Vejle Kommune Peter Karm.

- Det er korrekt, at vi har modtaget to borgere, der nu sidder i hjemmekarantæne på grund af coronavirus. Der er tale om et privat hjem, men jeg kan ikke udtale mig om, hvor i kommunen de bor. Men det er to personer i samme hjem, siger Peter Karm til Vejle Amts Folkeblad.

Vejle Kommune fik besked om parrets hjemmekarantæne mandag, og samme dag blev kommunen bedt om at tage ud til parret for at foretage endnu en kontrolpodning, som blev afleveret på Vejle Sygehus.

Annonce

Ingen tegn på smitte

For Peter Karm er det vigtigt at understrege, at der ikke er tegn på, at de to personer er smittede med virussen, som Verdenssundhedsorganisationen, WHO, nu har givet navnet Covid-19.

- De to podninger er blevet analyseret, og der er ingen tegn på, at de to borgere er smittede med coronavirussen. Vi har forespurgt, om der er flere opgaver, vi skal løse, og vi har fået det svar, at det er der ikke. Det er Sundhedsstyrelsen og embedslæge-institutionen, der er i kontakt med dem og tager hånd om dem, siger Peter Karm.

Sundhedsmyndighederne har overfor Vejle Kommune ikke varslet flere kontrolpodninger af parret, som Peter Karm ikke ønske at sætte alder på.

Han kan heller ikke fortælle, hvor i Kina parret har været og hvor længe parret har opholdt sig i landet, hvis Hubei-provins er udgangspunktet for udbruddet af den livsfarlige virus.

Men ifølge Ritzau har de syv danskere, der ankom til Aalborg natten til mandag, alle opholdt sig i Hubei-provinsen.

Annonce

Mere end 60.000 på verdensplan

Ifølge de seneste meldinger fra de internationale bureauer har Covid-19 nu resulteret i 1310 dødsfald alene i den kinesiske provins, hvor der er registret 14.840 nye smittetilfælde.

Ifølge TV2 Nyhederne, viser en opgørelse fra John Hopkins University i Baltimore i USA natten til torsdag dansk tid, at 60.081 mennesker er smittet med den nye Coronavirus på verdensplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce