Annonce
Fredericia

Fløjterne lå i Brøndby - demonstranter valgte tavs protest for borgervejleder

Byrådsmedlem Anette Hyhre-Jensen har selv stået på demonstranternes side før hun blev valgt ind i byrådet i 2017. Hun hilste pænt og roste borgerne for at give deres mening til kende, så politikerne har det i baghovedet, når forhandlingerne går i gang. Foto: Peter Leth-Larsen
Demonstranter fyldte byrådssalen med bannere og slagord, men forlod salen med tavst signal til politikerne om at frede borgervejlederen i de kommende budgetforhandlinger. Planlagt fløjteaktion måtte opgives.

Fredericia: En efter en forlod en flok demonstranter mandag aften byrådssalen som et stilfærdigt statement om, at politikerne skal undlade at nedlægge hvervet som borgervejleder i det kommende budget.

Initiativtager til demonstrationen Heidi Ulldahl var tilfreds med både fremmødet og metoden, selv om det faktisk havde været meningen, at politikerne skulle piftes opmærksomme på utilfredsheden med forslaget.

- Men de fløjter vi havde bestilt, de nåede ikke frem. De ligger i Brøndby, smilede Heidi Ulldahl efter demonstrationen på Rådhuspladsen og i byrådssalen.

Annonce
Jeg tror selvfølgelig på, at det nytter, at vi står her. Ellers gjorde jeg det ikke.

Initiativtager Heidi Ulldahl

afventende socialdemokrater

Godt 30 var mødt frem for at lufte deres utilfredshed og flere politikere var klar til at lytte før byrådsmødet gik i gang.

- Det er fint, at folk møder op og giver deres utilfredshed til kende. Det lytter vi selvfølgelig til og tager med i de overvejelser vi skal i gang med, sagde byrådsmedlemmerne Anette Hyhre-Jensen og Lise Nielson - begge Socialdemokrater.

Anette Hyhre-Jensen har tidligere været aktiv i kamp for en borgervejleder.

- Og jeg har også brugt ham, så jeg mener selvfølgelig at det er et godt tilbud til borgerne, sagde Anette Hyhre-Jensen.

- Men vil du stemme for, at man nedlægger borgervejlederen som det er foreslået fra forvaltningen?

- Vi har aftalt, at vi ikke udtaler os konkret om nogle af de nedskæringer, der er foreslået. Vi afventer høringsfasen, og så forhandler vi med de andre partier om, hvad der skal ske, sagde hun.

Heller ikke Lise Nielson, der er medlem af borger- og demokratiudvalget, ville melde klart ud om borgervejlederens fremtid.

- Vi har bedt forvaltningen stille en række forslag, og de er sendt i høring, og så vil det være forkert allerede nu at melde ud. Der er mange andre stillinger i spil, siger Lise Nielson.

Kan ikke deles op

Hvis borgervejlederen bliver opsagt vil det efter forslaget betyde, at veterankoordinator Liv Lykkegaard skal bruge en del af sin tid på at være borgervejleder.

- Det vil være helt forkert. Hun har rigeligt at lave, så hvordan skal hun få tid til det. Vi har brug for en borgervejleder, fordi man kan gå til ham som en neutral person. Han kan forklare, hvad kommunen kan hjælpe med eller ej. Det kan man aldrig få at vide af en sagsbehandler, hvis man endda kan finde ud af, om man har en, sagde demonstrationsdeltager Leif From.

Heidi Ulldahl håbede at demonstrantionen havde gjort et indtryk på politikerne.

- Det både håber og tror jeg. Ellers ville jeg ikke stå her, sagde Heidi Ulldahl tilbage på Rådhuspladsen.

Enhedslisten har meldt klart ud, at de ikke vil spare på borgervejlederen, ligesom DF har afvist at skære på veterankoordinatorens tid. Det ønsker Venstre heller ikke.

Hov...Politikerne kiggede en ekstra gang, da demonstranterne udvandrede i samme øjeblik, at borgmester Bjerregaard havde sagt velkommen til. Det var en tavs tilkendegivelse af, at de netop ikke føler sig velkomne med forslaget om at droppe borgervejlederen. Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe og økonomichef Tommy Abildgaard har været med til at lave mulighedskataloget, som indeholder forslaget om borgervejlederen. Foto: Peter Leth-Larsen
Heidi Ulldahl (t.h.) havde taget initiativet til demonstrationen til fordel for borgervejlederen. En flok var mødt op på Rådhuspladsen og fortsatte ind i byrådssalen. En planlagt pifte-aktion måtte droppes, fordi fløjterne ikke nåede frem. Foto: Peter Leth-Larsen
Byrådssalen blev indtaget med bannere og demonstranter. Borgmester Jacob Bjerregaard hilste pænt på. Foto: Peter Leth-Larsen
Ophidsede borgere demonstrerer inden mandagens byrådsmåde. Spareplaner, som vil fjerne den ene af to borgervejledere i Fredericia, er den direkte årsag til demonstrationen. Foto: Peter Leth-Larsen
Ophidsede borgere demonstrerer inden mandagens byrådsmåde. Spareplaner, som vil fjerne den ene af to borgervejledere i Fredericia, er den direkte årsag til demonstrationen. Borgmester Jacob Bjerregaard hilser på kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe. Foto: Peter Leth-Larsen
Ophidsede borgere demonstrerer inden mandagens byrådsmåde. Spareplaner, som vil fjerne den ene af to borgervejledere i Fredericia, er den direkte årsag til demonstrationen. Foto: Peter Leth-Larsen
Ophidsede borgere demonstrerer inden mandagens byrådsmåde. Spareplaner, som vil fjerne den ene af to borgervejledere i Fredericia, er den direkte årsag til demonstrationen. Borgmester Jacob Bjerregaard hilser på partifællen Anette Hyre-Jensen (S). Foto: Peter Leth-Larsen
Ophidsede borgere demonstrerer inden mandagens byrådsmåde. Spareplaner, som vil fjerne den ene af to borgervejledere i Fredericia, er den direkte årsag til demonstrationen. Kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Fredericia

Fredericias borgmester er uenig med kolleger: Analyse af ny forbindelse over bil-bebyrdet Lillebælt må vente

Annonce