Annonce
Fredericia

Flagdagen for tidligere udsendte soldater bliver på en anden måde i år

Den officielle flagdag for udsendte 5. september bliver anderles i Fredericia i år pga. corona. Her er vi på Bülows Plads i 2018, hvor prins Joachim og prinsesse Marie deltog. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Corona forhindrer den traditionelle store parade gennem byen. Men veteraner hædres ved mindre arrangement på teatret 5. september.
Annonce

Fredericia: Det officielle Danmarks tak til veteraner bliver anderledes i år på dagen, lørdag 5. september. På grund af corona og restriktionerne omkring forsamlinger. Også i Fredericia.

- Som garnisonsby betyder det meget, at Fredericia fastholder traditionen, der er med til at give vores veteraner og deres pårørende den anerkendelse, som de fortjener, udtaler borgmester, Jacob Bjerregaard (S), i en pressemeddelelse:

- Vi er derfor glade for, at vi på trods af Covid-19 kan fastholde markeringen. Vi kan desværre ikke samle så mange, som vi plejer, men det betyder ikke, at vi har glemt nogen.

Fredericia Kommune samarbejder med Føringsstøtteregimentet om flagdagen.

I år holdes veteranernes tale af veteran og oberst, Henrik Graven Nielsen, chef for Føringsstøtteregimentet og Fredericias garnisonskommandant. Han vil sammen med borgmesteren rette en personlig tak til både nuværende og tidligere soldater og deres pårørende.


Vi er glade for, at vi på trods af Covid-19 kan fastholde markeringen. Vi kan desværre ikke samle så mange, som vi plejer, men det betyder ikke, at vi har glemt nogen.

Borgm. Jacob Bjerregaard (S)


I år markeres flagdagen med et mindre arrangement for de 31 senest udsendte veteraner og deres familier på Fredericia Teater, skriver Fredericia Kommune og Føringsstøtteregimentet:

- Dagen byder også på flagning og en flagallé i midtbyen, og traditionen tro lægger kommune og regiment kranse ved monumentet for de faldne ved Føringsstøtteregimentet - tidligere Telegrafregimentet - på Ryes Kaserne i løbet af dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny Madsby-børnehave på vej: Her er placeringen, politikerne ønsker

Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce