Annonce
Erhverv

Flagermusene spøger - men omstridt plan for 69 nye boliger er på vej til byrådet

Det er denne stejle grund mellem Vardevej og Dalvej og med Borgvej som nabo, Kryger Developement gerne vil bebygge med 69 boliger. Foto: Mette Mørk
Lokal modstand har foreløbig ikke været nok til at bremse en lokalplan for 69 boliger ved Vardevej i Trædballe. Kun SF sagde nej i økonomiudvalget, men Dansk Folkeparti forventer at stemme nej i byrådet.

Vejle: Fredede flagermus er det nyeste våben i naboernes kamp mod et byggeprojekt med 69 boliger ved Borgvej i Trædballe.

Ifølge nabo Gitte Eriksen har kommunens biologer været forbi efter, at man har gjort opmærksom på, at der er flagermus:

- Og de har konstateret, at det er rigtigt nok, siger Gitte Eriksen, der bor på Borgvej lige ved den 16.000 kvadratmeter store grund mellem Vardevej og Dalvej i Vejles vestlige udkant.

Annonce

Flagermus har tidligere været en bremse på projekter - blandt andet i forbindelse med de store planer for Posthusgrunden midt i byen og boligprojektet på hjørnet af Grejsdalsvej og Jellingvej.

Men de vingede pattedyr blev ikke nævnt, da Vejle Byråds økonomiudvalg mandag sagde ja til at sende planerne i høring:

- Det kan måske nås inden byrådsmødet - men det undrer mig, at det ikke kom frem i økonomiudvalget, siger Gitte Eriksen.

Sammen med sine naboer har hun tidligere peget på blandt andet vandproblemer og trafikale udfordringer i forbindelse med projektet. Ud over at være nabo er hun konservativ kandidat ved det kommende byrådsvalg.

Hendes partifælle i byrådet, Dan Arnløv, havde ikke mulighed for at tage stilling til projektet på mandagens møde. Hans forældre er blandt naboerne til grunden. Dermed har han så nære interesser, at han måtte uden for døren inden behandlingen.

Skepsis hos DF og SF

I udvalget stemte SF's Lone Myrhøj imod at sende planen i høring, mens Dansk Folkepartis Kenneth Fredslund tog forbehold:

- Jeg forventer, at vi stemmer imod, når sagen kommer i byrådet. Projektet er for voldsomt, når det gælder byggeprocent og højde, forklarer Kenneth Fredslund.

Nej-stemmer fra de to folkepartier vil ikke være nok til at forhindre planen i at komme videre i systemet. Byrådets to største partier, Socialdemokratiet med 11 medlemmer og Venstre med 10 er enige om, at planen skal i høring.


Det undrer mig, at dagsordenen i økonomiudvalget ikke er opdateret med, at man har konstateret flagermus.

Gitte Eriksen - nabo til projektet i en mail til forvaltningen


Spørgsmålet er så, om den endelige lokalplan kommer til at rumme alle de bolig-kvadratmeter, der er lagt op til. Socialdemokraten Alex Vejby Nielsen, der sidder i teknisk udvalg, siger:

- Jeg har svært ved at se, at projektet kan komme igennem i den form, det har nu - blandt andet når det gælder højden på etageejendommene ud mod Vardevej. Vi vil forsøge at påvirke planerne. Det er jo den mulighed vi har, når der er gang i en lokalplanproces.

Annonce

S: Positive elementer

Hvorfor går I ind for et projekt, der vækker stor lokal modstand?

- Som jeg ser det, rummer projektet en række gode elementer, som vi efterlyser i forbindelse med byggeri. Der er lagt op til bofællesskaber blandt andet med et fælleshus, som hele kvarteret kan få gavn af, siger Alex Vejby.

I løbet af nogle år skyder der alternativt byggeri op i Rosborgbyen tæt på - er det ikke nok til at opfylde det behov?

- Det er jo ikke den slags byggeri, der er lagt op til i første omgang ved Rosborg Gymnasium, og det er jo heller ikke lige ved siden af det område, vi nu taler om. Under alle omstændigheder ligger det år ude i fremtiden, siger det socialdemokratiske medlem af teknisk udvalg.

Bygherrens beskrivelse af projektet

 • Grunden er på 16.117 kvadratmeter. Byggeriet er planlagt som følger:
 • 45 etageboliger i byggerier på mellem fire og seks etager. Hver lejlighed på cirka 103 kvadratmeter- I alt 4595 kvadratmeter.
 • 12 rækkehuse i to etager. Boliger på mellem 104 og 109 kvadratmeter. I alt 1268 kvadratmeter.
 • 12 rækkehuse i en etage. Boliger på mellem 101 og 103 kvadratmeter.  I alt 1228 kvadratmeter.
 • Et fælleshus på 160 kvadratmeter.
 • Bebyggelsesprocent alt inklusiv 47 procent.
 • Parkering: 1 til 1,5 plads per etage-bolig - 61 pladser.
 • To pladser per rækkehusbolig - 48 pladser.
 • Tre gæste-p-pladser.
 • Samlet 112 parkeringspladser.
 • Ifølge bygherren er der tale om en forhåndsdisponering af boligstørrelse - der er mulighed for mindre boliger til eksempelvis enlige.

Alex Vejby peger samtidig på, at ejeren af grunden, Kryger Developement, i dag har mulighed for at bebygge grunden inden for den byplanvedtægt, der allerede gælder. Derfor ser han  lokalplanprocessen som en mulighed for at påvirke, hvad der kommer til at rejse sig på den stejle byggegrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce