Annonce
112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Flammerne raserede hele ejendommen på Fiskebækvej , og kæledyr mistede livet. Ingen personer var hjemme, da branden brød ud en lørdag eftermiddag i august. Foto: Peter Leth-Larsen
Det lokale brandvæsen stod over for en stor opgave, da der midt i august udbrød brand i en villa ved Pjedsted. Nu viser undersøgelser, at der intet mistænkeligt var ved branden, der kostede flere kæledyr livet.

Pjedsted: Lørdag 17. august udbrød der brand i en villa på Fiskebækvej ved Pjedsted. Branden nærmest totalskadede huset, og flere kæledyr mistede livet ved den omfattende brand. Ingen personer kom til skade, da husets beboere ikke var hjemme.

Hvordan branden var opstået, kunne hverken politi eller brandvæsen give et klart svar på i tiden efter branden. Huset skulle undersøges nærmere – og det arbejde er nu afsluttet.

Det oplyser Brian Fuglsang, politikommissær ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Meldingen fra det lokale brandvæsen lød midt i august, at der formentlig ville blive tale om en kontrolleret nedbrænding. Meldingen om branden på Fiskebækvej kom kort før klokken 16, og da beredskabet nåede frem, var villaen overtændt. Nu viser undersøgelser, at der ikke er noget mistænkeligt ved branden. Foto: Peter Leth-Larsen

Nedbrænding

Brandundersøgelsen er blevet foretaget af DBI – Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, og de er kommet frem til, at branden er opstået et sted omkring køkkenet, huset depot eller fyrrummet.

- Men der er ikke noget mistænkeligt i det, og der er ikke mere i det for os, siger Brian Fuglsang.

Politiets kriminaltekniske efterforskere har ligeledes være ude og undersøge brandstedet.

Branden brød ud den 17. august kort før klokken 16, og da det lokale brandvæsen nåede frem til Fiskebækvej, var huset så overtændt, at meldingen dengang lød, at der formentlig ville blive tale om en såkaldt kontrolleret nedbrænding.

I dagene efter meldte en af husets beboere ud på Facebook, at de nærmest kun havde, hvad de stod og gik i efter den omfattende brand. Ad flere omgange måtte Trekantbrand desuden rykke ud til Fiskebækvej for at efterslukke villabranden, der blev ved med at ulme.

Fredericia Dagblad har ad flere omgange forsøgt at få en kommentar fra husets ejere. Det er endnu ikke sket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia

På indkøb efter lukketid: Fredericianer finder aftensmad i containerne

Annonce