Annonce
112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Flammerne raserede hele ejendommen på Fiskebækvej , og kæledyr mistede livet. Ingen personer var hjemme, da branden brød ud en lørdag eftermiddag i august. Foto: Peter Leth-Larsen
Det lokale brandvæsen stod over for en stor opgave, da der midt i august udbrød brand i en villa ved Pjedsted. Nu viser undersøgelser, at der intet mistænkeligt var ved branden, der kostede flere kæledyr livet.

Pjedsted: Lørdag 17. august udbrød der brand i en villa på Fiskebækvej ved Pjedsted. Branden nærmest totalskadede huset, og flere kæledyr mistede livet ved den omfattende brand. Ingen personer kom til skade, da husets beboere ikke var hjemme.

Hvordan branden var opstået, kunne hverken politi eller brandvæsen give et klart svar på i tiden efter branden. Huset skulle undersøges nærmere – og det arbejde er nu afsluttet.

Det oplyser Brian Fuglsang, politikommissær ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Meldingen fra det lokale brandvæsen lød midt i august, at der formentlig ville blive tale om en kontrolleret nedbrænding. Meldingen om branden på Fiskebækvej kom kort før klokken 16, og da beredskabet nåede frem, var villaen overtændt. Nu viser undersøgelser, at der ikke er noget mistænkeligt ved branden. Foto: Peter Leth-Larsen

Nedbrænding

Brandundersøgelsen er blevet foretaget af DBI – Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, og de er kommet frem til, at branden er opstået et sted omkring køkkenet, huset depot eller fyrrummet.

- Men der er ikke noget mistænkeligt i det, og der er ikke mere i det for os, siger Brian Fuglsang.

Politiets kriminaltekniske efterforskere har ligeledes være ude og undersøge brandstedet.

Branden brød ud den 17. august kort før klokken 16, og da det lokale brandvæsen nåede frem til Fiskebækvej, var huset så overtændt, at meldingen dengang lød, at der formentlig ville blive tale om en såkaldt kontrolleret nedbrænding.

I dagene efter meldte en af husets beboere ud på Facebook, at de nærmest kun havde, hvad de stod og gik i efter den omfattende brand. Ad flere omgange måtte Trekantbrand desuden rykke ud til Fiskebækvej for at efterslukke villabranden, der blev ved med at ulme.

Fredericia Dagblad har ad flere omgange forsøgt at få en kommentar fra husets ejere. Det er endnu ikke sket.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce