Annonce
Fredericia

Flashback: Kan du genkende et 100 år gammelt billede fra Fredericia?

Kan du gætte, hvor dette billede er taget i Fredericia mellem år 1890 og 1920? Foto: Wilhelm J.H. Storm via Lokalhistorisk Arkiv ved Museerne i Fredericia

Se om du kan gætte, hvor dette billede er blevet taget i Fredericia i perioden 1890-1920.

Fredericia: Hvor godt kender du din historiske by?

Med hjælp fra Lokalhistorisk Arkiv ved Museerne i Fredericia har vi fundet frem til en bunke gamle fotos taget i Fredericia af fotografen Wilhelm J.H. Storm i perioden fra år 1890 til 1920. Vi har efter bedste evne været rundt og tage lignende billeder af de samme steder i Fredericia.

Skriv en kommentar enten på Facebook eller under artiklen med et gæt på, hvor i Fredericia billedet er taget. Bagefter kan du i værktøjet herunder rykke markøren til venstre og se, hvordan stedet på billedet ser ud i dag i år 2018. Hvis værktøjet ikke fungerer i Internet Explorer, så prøv at benytte browseren Google Chrome. Og skulle det nutidige billede ikke være nok til at gætte stedet, kan du læse en beskrivelse nederst i artiklen.

Annonce

Svaret

Billedet er taget på Axeltorv i vestlig retning. På det gamle billede er opførelsen af Geddesborg i fuld gang i 1904, og året efter var byggeriet færdigt. Restauratør W. Gjedde Madsen, også kaldet "Nale-Madsen", byggede Geddesborg. På det tidspunkt blev navnet stavet Gjeddesborg efter ham selv. Det var også årsagen til, at vindfløjen på toppen af tårnet er udformet som en gedde.

I 2014 mistede Geddesborg midlertidigt den øverste del, da det kobberbelagte tårn fik ny belægning af det ædle metal. Derudover skulle tages udskiftes og murværket repareres. Renoveringen sluttede i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pludselig gik en mand på kørebanen: I kritisk tilstand efter påkørsel

Annonce