Annonce
Kolding

Flere børn og unge mistrives efter coronanedlukning: Nu kan Koldings forældre få hurtig, anonym rådgivning om, hvordan de kan hjælpe

Wijnie Eriksen, til venstre, og Vibeke Koch er pædagogiske konsulenter ved PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning, red.) i Kolding Kommune og er klar til at give anonym rådgivning til forældre, der oplever, at coronaperioden har fået deres børn til at mistrives. De to arbejder i forvejen tæt sammen med skoler og forældre, blandt andet om elever, der har et højt fravær fra skolen. Arkivfoto: Søren Gylling
Coronapandemien og nedlukning af skoler og fritidsaktiviteter har fået flere børn og unge til at mistrives, og for nogle af dem er det svært at komme tilbage i skole igen. Kommunen har fået penge til at hjælpe de unge og tilbyder nu blandt andet hurtig og anonym rådgivning til forældre, der er bekymrede for deres børn.

Kolding: Har man et barn, der ikke trives i øjeblikket, som er mærket af coronapandemien og længere tids nedlukning og hjemmeundervisning, og som for eksempel har svært ved at komme tilbage i skole efter den delvise genåbning af skolerne, så kan der være hjælp på vej.

Kolding Kommune har ligesom alle landets øvrige kommuner fået penge til sætte ind mod mistrivsel blandt børn og unge her i kølvandet på blandt andet den langvarige nedlukning af skoler og fritidsaktiviteter. 700.000 kroner er sendt afsted til Kolding, og disse penge skal bruges til initiativer for børn og unge på denne side af sommerferien.

En del af pengene skal bruges til anonym rådgivning af forældre, hvis børn viser symptomer på mistrivsel, og som har svært ved at vende tilbage til en hverdag, hvor de skal afsted i skole igen.

Annonce

Rådgivningen kan - afhængig af søgningen til den - sættes i gang relativt hurtigt, og det er to pædagogiske konsulenter fra kommunens PPR (pædagogiske psykologiske rådgivning, red.), som vil stå klar til at mødes med forældrene for at rådgive dem om, hvordan de bedst muligt kan hjælpe deres børn. Desuden kan de ligeledes vurdere, om der skal mere hjælp til.

- Vi kan mærke, at der er et behov. Børn, der var lidt sårbare før, har fået det sværere, og der kan for eksempel være kommet noget ængstelighed og frustrationer hos dem. For nogle har hjemmeundervisningen været god, og de føler, at presset er taget lidt af dem, men de fleste synes, det er lidt svært lige nu, for de har været udsat for forandringer, pres og utryghed, siger pædagogisk konsulent Vibeke Koch, der sammen med en kollega skal rådgive forældrene.

Hård overgang

Da skolerne i Kolding tirsdag morgen begyndte at sende et opslag om den nye mulighed for rådgivning ud til forældrene, kom de første tre henvendelser i løbet af en time, fortæller lederen af PPR, Birgitte Østerlund Aagaard.

- Det viser noget om, at der er forældre, som for eksempel er fortvivlede over, at deres børn ikke kommer i skole. Det er svært for børnene at komme ind i vanen med at gå i skole igen, hvis man er lidt sårbar. Så kommer de ikke ud over dørtrinnet, for de er måske usikre på, om de stadig er en del af klassen, eller om de er kommet fagligt bagud, siger Birgitte Østerlund Aagaard.

Vibeke Koch tilføjer, at netop overgangen til at skulle afsted i skole igen er hård og næsten uoverkommelig for nogle unge.

- Og selv om de er i skole, er de jo ikke tilbage til normaliteten og et normalt skema. For nogle er det fedt, men for andre er det ikke rart, for der er mange ting, der er under forandring for dem, fortæller Vibeke Koch.

Foruden den anonyme rådgivning til forældre bruger man også nogle af de 700.000 kroner på forskellige initiativer i skoleklasser, hvor trivslen og fællesskabet trænger til at blive løftet. Dertil kommer, at man gennem kommunens naturskole og pædagogisk center frem til sommerferien tilbyder lærere at melde deres klasser til en række trivselsaktiviteter som for eksempel tømmerflådebygning, bålaktiviteter, legedag og fremstilling af kunst af naturens materialer.

Anonym rådgivning til forældre

  • Oplever man symptomer på mistrivsel eller at det kan være svært for sit barn at komme i gang med være i skole igen, kan man kontakte to af Kolding Kommunes pædagogiske konsulenter og få en aftale om at komme til en samtale. Samtalerne er placeret om eftermiddagen.
  • Man kan henvende sig til Wijnie Eriksen på mail: wijer@kolding.dk eller til Vibeke Koch på mail: viko@kolding.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce