Annonce
Vejle

Flere hundrede husstande mister varmen i 14 timer torsdag

- Det er et meget stort svejsearbejde, vi skal gennemføre torsdag, forklarer direktør i Vejle Fjernvarme Jesper Wolsgaard om den lange afbrydelse. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Fjernvarme lukker for forsyningen i 14 timer på grund af ledningsarbejde.

Vejle: I dagevis har et fjernvarme-arbejde på Enghavevej generet trafikken i Vejle.

I morgen torsdag 12. september er det så ikke kun trafikanterne, der kommer til at mærke arbejdet. Fra klokken otte i morgen tidlig til 22 aften vil der hverken være varme i radiatorerne eller varmt vand hos hundredevis af husstande i det sydlige Vejle.

I praksis er det alle fjernvarmekunder hos Vejle Fjernvarme syd for Damhaven, der må klare sig, som de bedst kan i de mange timer. Det gælder blandt andet store institutioner som plejecentret Bakkegården og Privathospitalet Mølholm.

- Det er et meget stort svejsearbejde, vi skal gennemføre torsdag. Vi skal have forbundet rør i fire retninger, og der skal skubbes rør ind under andre eksisterende rør - blandt andet vandledninger, forklarer direktør i Vejle Fjernvarme Jesper Wolsgaard om den lange afbrydelse.

Annonce

Her forsvinder varmen

Det er fjernvarmebrugere på følgende gader og veje, der må undvære varmen torsdag:

Agersnapsvej, Fundersvej, Bakkevej, Brummersvej, Mølholmvej, Fredericiavej, Bleggaardsgade, Boulevarden, Damhaven, Fredericiagade, Gammelhavn, Gl. Ribevej, Jagtvej, Kiddesvej, Koldingvej, Lille Bjerggade, Løjpen, Platzvej, Ribe Landevej, Ribegade, Rolighedsvej, St. Bjerggade, Stampesvej, Sønderbrogade, Teglgaardsvej, Ved Vandværket og Ømkulevej.

Kilde: Vejlefjernvarme.dk

Fri passage onsdag

Når svejserne er færdige, skal rørene dækkes over, inden der igen sættes tryk på vandet:

- Det er man nødt til. Hvis ikke rørene er dækket af jord, vil de udvide sig og enten bukke op eller ud til siden, forklarer Jesper Wolsgaard.

Hvis alt går vel, skulle varmen igen strømme gennem hovedledningen og ud til forbrugerne fra klokken 22. Og trafikanterne kan også så småt begynde at glæde sig til, at det igen bliver muligt at køre gennem krydset ved Enghavevej:

- Efter i morgen mangler vi at få sat nogle muffer på rørene. Derefter skal det hele dækkes rigtigt til. Der er bestilt asfalt til på tirsdag, og når det er lagt, går der lige en halv til en hel dag, før der må køres på asfalten. Så onsdag satser vi på, at alt er klart, siger fjernvarmedirektøren.

Gammelt tyndt rør skiftet

Arbejdet ved Damhaven/Enghavevej er det sidste i denne omgang. Ifølge Jesper Wolsgaard er det en gammel og for lille rørledning, der har strakt sig langs Damhaven og butikscenter Bryggen, der nu er skiftet:

- Det har vi haft planer om i flere år. Oprindelig ventede vi på, at byggeriet på Posthusgrunden gik i gang, Så ville vi skifte røret i den forbindelse - men det kunne vi ikke blive ved med at vente på, forklarer direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kunstskabet samler ind til børn på flugt

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce