Annonce
Fredericia

Flere i Fredericia føler sig stressede: Folketingskandidater mødte de unge på IBC til en snak om ungdomslivet

Folketingskandidaterne Susanne Eilersen (til venstre) og Karina Lorentzen Dehnhardt besøgte en EUX-klasse på IBC for at spørge de unge om, hvordan deres uddannelsesliv foregår. Foto: Dorte Brandsen
Fredericia ligger i top, når det handler om stress og nervøsitet. Med baggrund i Region Syddanmarks sundhedsprofil besøgte Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Susanne Eilersen (DF) mandag uddannelsesinstitutionen IBC.

Fredericia: Flere danskere er stressede - især i Fredericia Kommune, hvor Region Syddanmarks seneste sundhedsprofil viser, at 19,4 procent ofte føler sig nervøse og stressede. Det er den højeste procentdel i regionen.

Med de facts i baghovedet besøgte folketingskandidaterne Susanne Eilersen (DF) og Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) mandag uddannelsesinstitutionen IBC for at blive klogere på, hvordan de unge har det, og få nogle gode råd og inputs til, hvilken politik der skal føres.

De havde samtaler med nogle få sårbare unge, som benytter sig af skolens psykologisk rådgivning, og så besøgte de en EUX-klasse. EUX er en fireårig uddannelse, som består af to år på skolebænken med kompetencegivende fag, som giver adgang til universitetsuddannelser, og et to-årigt praktikforløb inden for de merkantile fag.

Begge kunne de tage gode snakke med de unge med derfra. Fra EUX-klassen blev der blandt andet peget på, at karaktererne, uddannelsesloftet og adgangskvotienterne fylder en del.

Annonce

Færrest stressramte i Varde og Billund

- Der er fjernet rigtig mange penge fra uddannelsesinstitutionerne. Det er ikke nok, man fjerner omprioriteringsbidraget (pålagte besparelser hos kommunerne og uddannelsesinstitutioner på to procent årligt. red.), siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Susanne Eilersen peger på, at der også kommunalt kan gøres noget for at hjælpe de unge.

- Vi skal kigge på et kommunalt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne. Vi tilbyder i Fredericia allerede mange muligheder for de sårbare unge. Måske skal vi også som kommune være bedre til ikke at sidde inde bag murene, men komme ud til de unge, siger hun.

På IBC rammer besparelser 1. juni uddannelsesinstitutionen, hvor to fuldtidsstillinger i psykologisk rådgivning bliver til én 60 procent stilling.

Ifølge sundhedsprofilen er andelen af borgere, der føler sig stressede, steget i flere år. I 2013 lå andelen i Fredericia på 13 procent, hvilket var steget til 15,3 procent i 2013 og 19,4 procent i 2017. Gennemsnittet i Region Syddanmark er 16,6 procent. Laveste andel af stressramte findes ifølge undersøgelsen i henholdsvis Varde Kommune med 12,7 procent og i Billund Kommune med 13,1 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce