Annonce
Erhverv

Flere nye bedemænd på vej i Fredericia: Branche bevæger sig lige nu

Brødrene Martin (tv) og Nicolai Nielsen begynder som Bedemændene Brødrene Nielsen med adresse på Fregatvænget i Snoghøj. Annonceringen af deres åbning kommer kun kort tid efter endnu en etablering af ny begravelsesforretning i Fredericia. PR-foto
I løbet af kort tid har to nye begravelsesforretninger meldt deres ankomst. Senest åbner brødre i Snoghøj. Tilbyder også foredrag om døden for at bryde tabu.

Fredericia: Der ses nyt liv i bedemandsbranchen i Fredericia i denne tid.

Forleden skrev vi, at serie-iværksætter og erhvervsmand, Anders Bjergegaard, Snoghøj, har købt sig ind i den nordjyske bedemandskæde Min Afsked, som udvides til Fredericia og andre dele af landet.

Og den 23. februar åbner brødrene Martin og Nicolai Nielsen, Erritsø og Snoghøj, Bedemændene Brødrene Nielsen fra Nicolai Nielsens privatadresse på Fregatvænget i Snoghøj.

- Det, vi gerne vil slå os op på, er etik, respekt og gennemsigtighed, fortæller Martin Nielsen til Fredericia Dagblad:

- Du ved, hvad du får, og hvad det koster.

Gør man ikke det i enhver bedemandsforretning?

- Det er ikke vores oplevelse, for der kan være pakker, der er billige, men så rummer gebyrer.

Han og broren mener også, branchen kan opleves noget lukket.

- Hvor traditioner følges, og hvor man ikke piller ved noget, siger Martin Nielsen.

- Det skal ikke være en hemmelighed, at det er utroligt svært at gå ind i bedemandsbranchen, uddyber Nicolai Nielsen:

- Jeg har forsøgt mig på det de sidste fem-seks år.

Men forgæves.

Annonce

Turde tale om døden

Derfor etablerer brødrene sig som selvstændige.

- Vi skal også turde tale mere om døden, og hvad man selv ønsker, når man skal herfra. Vi mærker et tabu, som vi gerne vil være med til at bryde, forklarer Martin Nielsen:

- Derfor vil vi også tilbyde undervisning og foredrag om døden og gruppesamtaler om sorg og savn ud over al nødvendig assistance i forbindelse med et dødsfald.


Vi vil så gerne røre en anelse ved hele denne branche, som vi ellers har oplevet som værende lukket. Det skal ikke være en hemmelighed, hvad en bedemand laver, og det skal ikke være et tabu at tale om døden.

Martin og Nicolai Nielsen, nye bedemænd i Fredericia


Martin og Nicolai Nielsen agter at trække på deres erfaringer fra 10-15 år i sundhedssektoren, oplyser Martin Nielsen, 28, der er uddannet social- og sundhedsassistent og har arbejdet i plejen i Fredericia, Kolding og Aabenraa kommuner, inden for handicapområdet og psykiatrien samt med ledelse på sundhedsområdet.

Nicolai Nielsen, 32, er social- og sundhedshjælper - ligeledes med en baggrund i kommuner, i privat ældrepleje, med handicappede og som portør med sin gang på kapellet på Kolding Sygehus.

Eksamineret bedemand er deres mentor

Der findes ikke en offentlig bedemandsuddannelse.

Man kan oplæres ved en bedemand i en uddannelse udviklet af brancheforeningen Danske Bedemænd i samarbejde med fageksperter. Det er dog ikke et krav for at virke.

Bedemændene Brødrene Nielsen i Fredericia har fravalgt denne mesterlære og i stedet gennemgået et praktisk forløb og et mentorforløb hos bedemand Claus Madsen, Grindsted-Billund Begravelsesforretning, fortæller Martin Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Kultur

Et år efter nedlukning: Idrætsforeninger arrangerer virtuelt motionsløb

Annonce