Annonce
Fredericia

Flertal giver grønt lys: Nu kan du snart parkere i Torvegade

Torvegade har indtil nu være gågadezone. Nu bliver det tilladt at køre og parkere i gaden, der ligger ved siden af Axeltorv. Foto: Henrik Juel Skovrider
Miljø- og teknikudvalget siger ja til parkering i Torvegade, men Enhedslistens Cecilie Roed Schultz mener ikke, det løser problemet.
Annonce

Fredericia: Miljø- og teknikudvalget har nu sagt god for, at biler igen må køre og parkere i Torvegade. Det sker, at efter den centrale gade har været gågadezone siden 2010.

Det er dog ikke et enigt udvalg, der står bag beslutning. Cecilie Roed Schultz (EL) stemte imod.

- Vi ser det som en flig af to større debatter, så vi kan ikke stemme for en lille flig, før vi laver en plan for de to områder, siger Cecilie Roed Schultz.

Hun henviser til den kommende midtbystrategi, som skal se dagens lys i 2021. I den skal der ses på en plan for byens pladser - inklusiv Axeltorv, som Torvegade grænser op til - samt en plan for parkeringen i midtbyen.

- Springvandet er nedlagt, og vi skal have lagt en ny plan for Axeltorv. Der har været snakke om, at noget måske skulle forgrønnes, måske skulle der være en legeplads, og andre ville gerne lave mere parkering. Det er en del af en større snak, og hvis vi om et halvt år siger, at vi gerne vil bruge arealet til for eksempel en legeplads eller noget grønt, skal vi til at nedlægge de her parkeringspladser, og så bliver det først forvirrende, uddyber Enhedslistens ene medlem af byrådet.

Annonce

Løser ikke problemet

Hun vil også afvente planen for parkeringen i midtbyen.

- Dalegade, Bjergegade og andre gader i området har en alvorlig udfordring med parkering. Men lige der ved Købmagergade har vi et parkeringshus, hvor i hvert fald de øverste etager som regel står tomme døgnet rundt, så den løsning, der er lagt op til, er sammenligneligt med det, der i parkeringhuset, siger Cecilie Roed Schultz.


Vi ser det som en flig af to større debatter, så vi kan ikke stemme for en lille flig, før vi laver en plan for de to områder

Cecilie Roed Schultz (EL), medlem af miljø- og teknikudvalget


Hun forklarer, at der begge steder er parkeringsrestriktioner. I Torvegade kan man fremover parkere i to timer i dagtimerne på hverdage og lørdage, mens det er tre timer i p-huset Domus Axel.

- Så jeg synes ikke, vi løser problemet med det her forslag. Jeg så hellere, at vi løftede det op og lagde en større strategi, siger Cecilie Roed Schultz.

Annonce

Nye skilte snart klar

Men hendes udlægning var resten af udvalget ikke enigt i, fortæller udvalgsformand Christian Bro (S).

- Vi har en udfordring nu, så lad os lave de parkeringspladser. Vi skal lave en samlet plan for Axeltorv, og vi skal lave en for parkeringen, og så kan vi altid lave noget andet. Lad os nu bare få det her fixet, forklarer han.

Han fremhæver også, at noget af den parkering, der har været i Torvegade trods forbuddet, nu bliver lovlig. Det er nemlig sådan, at beboere i området har parkeret i gaden om aftenen og i weekenden, fordi der ikke var p-vagter på de tidspunkter.

Christian Bro regner med, at den nye skiltning, der tillader kørsel og parkering i Torvegade, bliver lavet inden for kort tid.

Parkering på Torvegade

  • Torvegade ændres fra "gågade" til "gågade - kørsel tilladt".
  • Parkering tillades.
  • Samme restriktioner som Købmagergade - to timers parkering på hverdage mellem klokken 9 og 17 og lørdage mellem 9 og 13.
  • Indkørsel kun tilladt fra Købmagergade.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Fredericia For abonnenter

Mr. BMX gik ned med flaget og næsten fallit: Men nu kan Johnny Lassen hejse det igen

Annonce