Annonce
Vejle

Flertal vil forbyde salg af alkohol på ungdomsuddannelser

Det skal være slut med at købe alkohol på diverse ungdomsuddannelser, hvis man er under 18 år. Det mener 58,2 procent af borgerne i Region Syddanmark i en undersøgelse, som Blå Kors har fået lavet. Arkivfoto

Næsten seks ud af ti i Region Syddanmark mener, det skal være forbudt at sælge alkohol til unge under 18 år, mens de går på en ungdomsuddannelse.

Vejle: Det skal være forbudt for unge unger 18, at købe alkohol på diverse ungdomsuddannelser. Det mener 58,2 procent af borgerne i Region Syddanmark ifølge en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Blå Kors. På landsplan er tallet 59 procent.

Ifølge Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors Danmark, kan et forbud mod salg af alkohol have en positiv effekt.

- Vi ved fra andre lande og undersøgelser, at jo ældre man er, før man får sin alkoholdebut, jo færre problemer får man med alkohol senere i livet.

- Alkohol er jo en væsentlig del af festkulturen på ungdomsuddannelserne, så et forbud skal selvfølgelig følges op af en god dialog omkring alkohol, hvor man involverer eleverne, hvis det skal have en effekt, siger Christian Bjerre.

Danske unge drikker mest

Danmark er det land i Europa, hvor unge drikker oftest og mest. Christian Bjerre håber, at den nye undersøgelse, kan få politikerne til at gå mere aktivt ind i arbejdet med at forebygge alkoholmisbrug.

- Vi ser i vores daglige arbejde i Blå Kors, hvor store konsekvenser et misbrug har, både for den enkelte selv og for vedkommendes børn og familie. Med den nye undersøgelse får politikerne endnu et incitament til at tage et større ansvar for at forebygge alkoholoverforbrug og alkoholmisbrug i vores land, siger han.

Ifølge undersøgelsen er 41 procent af danskerne klar til at gå skridtet videre i forhold til at indføre aldersgrænser og helt forbyde udskænkning af alkohol på ungdomsuddannelserne.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce