Annonce
Læserbrev

Flot anlæg til sjov sport

Læserbrev: Forleden havde jeg den store glæde at være med til at indvie KIF Bowls nye flotte udendørs bane.

Bowls er en underholdende sport, der endnu ikke er så kendt. Men den er eget for alle aldre, og man kan være med næsten uanset fysisk formåen. Således er der flere medlemmer med alvorlige sygdomme som f.eks. muskelsvind. Klubben er meget åben og har da også fået 70 medlemmer efter tre års virke.

KIF Centret og Sydbank Arena er jo i forvejen ramme om rigtig mange gode aktiviteter. I nogle år har indendørs bowls også været bandt de spændende aktiviteter. Nu suppleres det så med udendørs bowls.

Jeg er meget imponeret over de frivillige, som står bag foreningen og nu også det nye anlæg. De har gjort et fremragende stykke arbejde.

Det fokus foreningen har haft på at skabe gode rammer om det sociale liv med hyggekrog og terrasse i et godt samarbejde med Tennisklubben, er virkelig lykkedes.

Jeg føler mig overbevist om, at banen vil give rigtig mange timers glæde, spil, leg og bevægelse – til glæde for mange. Jeg kan varmt anbefale at prøve sporten.

Annonce
Søren Rasmussen
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er på tide at komme i gang med positiv forskning, innovation og produktion i stedet for at forsumpe i reduktioner

Læserbrev: Klimaloven er vedtaget, og i løbet af den næste tid skal den udmøntes i en klimahandlingsplan. Det betyder, at lovens store visioner skal overføres til konkret handling. Det bliver meget svært at få enderne til at nå sammen, for det politiske Danmark har sat sig et mål om reduktion, ingen umiddelbart har løsningen på. Derfor er det vigtigt at optimere alle positive bidrag. Vi skal ikke blot reducere. Her har landbruget meget at tilbyde. En intensivt dyrket afgrøde optager CO2 i både blade og rødder. Intensiv dyrkning hjælper også til at opbygge kulstof og dermed lagre CO2 i jorden. God og effektiv dræning bidrager positivt til denne proces. Klimaændringernes større nedbør stiller større krav til en effektiv dræning for at opretholde dyrkningssikkerheden. Derfor er øget dræning central. Udtagning af lavbundsjord er et tveægget sværd. Dels er noget af denne lavbundsjord intensivt dyrket og bidrager dermed nu positivt til CO2-opsamling. Resultatet bliver modsat, hvis lavbundsjorden misligholdes ved manglende afvanding og efterfølgende oversvømmelse og forsumpning. Det fører til udledning af både fosfor og metangas. Forslaget om at oversvømme 25.000 ha ved Gudenåen i såkaldte forsinkelsesbassiner rammer derfor helt ved siden af - det vil være dårligere både for klima, miljø og områdets byer. Vandet skal ledes væk. Det sker, når man renser vandløbet op, og når man skærer grøden. Det har vi set mange steder, bl.a. ved Storå med tilløb til Gudenåen og i Værebro Å på Sjælland - selv i dette våde efterår. Der skal tænkes i positive muligheder med effektive, omkostningssikre klimatiltag og samtidig sikres god dyrkningsjord. Derved baner vi også vejen for eksport af klimaløsninger - i stedet for at sænke produktionen i Danmark. Det er på tide at komme i gang med positiv forskning, innovation og produktion i stedet for at forsumpe i reduktioner.

Annonce