x
Annonce
Fredericia For abonnenter

Flytning var ikke en ulempe: Oven Vandes gæster tog med til Landsoldaten

Lotte Gaarde og Henrik Lyager har drevet restaurant i Fredericia siden 2001. De investerede og ombyggede for to år siden i deres drømmerestaurant i den ombyggede sølvvarefabrik i Norgesgade. Oven Vande er en af byens ældst eksisterende restauranter, som har holdt skruen i vandet gennem finanskriser og flytninger. Nu har værtsparret plads til 149 gæster ad gangen til alt fra barnedåb, runde fødselsdage og almindelig a la carte. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det var en kæmpe opgave at rykke fra Sdr. Voldgade til Norgesgade for værts- og ægteparret Henrik Lyager og Lotte Gaarde. Men både personale og gæster er flyttet med, og alle trives godt i Fredericia Sølvfabriks historiske og smukke rammer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce