Annonce
Udland

FN fjerner cannabis fra liste over de mest farlige stoffer

Lovlig produktion og salg af cannabis vil stadig være begrænset, men ny ændring styrker forskning på området. (Arkivfoto). Foto: Carlos Jasso/Reuters
Cannabis er fortsat på listen over stoffer, der er "meget vanedannende og kan føre til misbrug".
Annonce

FN's Kommission for Narkotika (CND) har onsdag stemt for at fjerne cannabis fra listen over de mest farlige euforiserende stoffer.

Det skriver avisen The New York Times.

Siden 1961 har cannabis været kategoriseret som et rusmiddel med "særligt farlige egenskaber" på lige fod med heroin og syntetiske opioider.

Det har gjort cannabis ulovligt at bruge, fremstille og sælge i de fleste dele af verden.

FN-kommissionen stemte for at ændre klassificeringen af cannabis med 27 mod 25 stemmer, og beslutningen blev baseret på anbefalinger fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) sidste år.

CND har således ikke legaliseret cannabis. Det er fortsat på listen over stoffer, der er "meget vanedannende og kan føre til misbrug".

Det betyder, at den lovlige produktion og salg af cannabis stadig vil være begrænset til forskning og medicinsk brug i henhold til international lov.

Men ændringen vil sandsynligvis styrke medicinsk forskning på området, skriver The New York Times.

Dirk Heitepriem, der er leder i Canopy Growth, et canadisk cannabisfirma, kalder ændringen for "et stort skridt fremad".

- Vi håber, at det vil give flere lande mulighed for at skabe rammerne for at give patienter adgang til behandling med cannabis, siger Heitepriem til avisen.

Herhjemme har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i denne uge bebudet forhandlinger om en forsøgsordning med medicinsk cannabis i primo 2021.

Politikerne skal tage stilling til, om forsøgsordningen skal forlænges eller gøres permanent, samt om der skal foretages justeringer. Ordningen udløber i 2021.

/ritzau/

Link til citeret artikel fra The New York Times
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Politikere undrer sig også efter Enhedslistens kritik: Hvor mange kommunale millioner er der sat af til folkeskolen?

Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Fredericia

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Fredericia For abonnenter

Skal jonglere mellem morhatten, lærerhatten og arbejdshatten: Mette føler ikke, hun slår helt til

Annonce