Annonce
Fredericia

Fnat på kasernen: Alle værnepligtige sendt hjem

Ryes Kaserne har ikke nogen værnepligtige i denne uge. De er sendt hjem på grund af et udbrud af fnat. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
For at undgå, at flere blev ramt af fnat, er alle værnepligtige på Ryes Kaserne blevet beordret til at tage hjem i denne uge.

Fredericia: I denne uge er der mere stille end normalt på Ryes Kaserne. Samtlige 100 værnepligtige har været sendt hjem siden i mandags.

Det oplyser oberst Henrik Graven Nielsen, der er chef for Føringsstøtteregimentet på Ryes Kaserne

- Der er fnat blandt de værnepligtige. Der var udbrud blandt et par stykker, og man kunne ikke helt stedfæste, hvor det kom fra. Så fandt man ud af, at de havde omgang med hinanden og for at forebygge og undgå, at det bredte sig, blev hele baduljen sendt hjem i en uge. De møder igen på mandag, forklarer Henrik Graven Nielsen.

Annonce

Ifølge ham er det første gang, at der er udbrud af fnat på Ryes Kaserne, mens der har været flere tilfælde tidligere på andre kaserner.

Fnat

Fnat er en hudsygdom, som skyldes scabiesmider (fnatmider), der graver gange i huden og lægger æg.

Der opstår hurtigt en meget generende kløe.

De fleste får kløende røde prikker, af og til små blærer - især på fingre og hænder.

Fnatmider overføres fra person til person ved tæt kropskontakt.

Udslættet og kløen skyldes en allergisk reaktion mod miden og dens affaldsprodukter.

Effekten af behandlingen er god, hvis vejledningen følges omhyggeligt.

- Hvis vi vidste, hvad der skulle til for at undgå det, ville vi selvfølgelig gøre det, men det er uklart, siger Henrik Graven Nielsen, som tilføjer, at der bliver gjort ekstra rent, inden de værnepligtige kommer tilbage.

Ingen betydning for ansatte

De værnepligtige går derfor glip af en uges uddannelse.

- Det er selvfølgelig træls, men ikke dramatisk. De står foran deres sidste 14 dage som værnepligtige, og cirka 25 procent tegner kontrakt med hæren efterfølgende, siger obersten.


Der er fnat blandt de værnepligtige. Der var udbrud blandt et par stykker, og man kunne ikke helt stedfæste, hvor det kom fra.

Henrik Graven Nielsen, regimentschef, Ryes Kaserne


Udbruddet af fnat har ingen betydning for de ansatte på kasernen.

- Vi kører i forvejen en adskillelse af medarbejdergrupper på grund af corona, og der er et almindeligt afstandskrav, som vi har kørt efter det seneste års tid, siger Henrik Graven Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce