Annonce
Kolding

Fodboldklub søger kommunen om stort tilskud til dens nye kvindehold: - Vi har en økonomi, der skal hænge sammen, og det gør den ikke nu

Økonomien i KoldingQ er så stram, at det er nødvendigt med et økonomisk tilskud fra kommunen nu, hvis man vil udvikle kvindefodbolden i Kolding og holde Koldings kvindeligahold blandt de bedste i landet. Sådan lyder det fra formanden for Kolding IF Fodbold i forbindelse med, at KoldingQ nu lægges ind under Kolding IF Fodbold. Arkivfoto: Ludvig Dittmann/Jysk Fynske Medier
Kolding IF Fodbold søger nu kommunen om et stort kommunalt tilskud til dens nye kvindeligahold, som kommer til efter fusionen med KoldingQ. Tilskuddet er flere gange større end det tilskud, KoldingQ plejer at få og er nødvendigt for, at økonomien kan hænge sammen, siger fodboldformand.

Kolding: Kolding IF Fodbolds overtagelse af kvindefodbolden i KoldingQ kan komme til at betyde ekstra udgifter for Kolding Kommune.

Kolding IF Fodbold har netop søgt kommunens fritids- og idrætsudvalg om at få et markedsføringsbidrag på en halv million kroner i år målrettet specifikt til klubbens nye kvindeligahold, der i dag hører under KoldingQ, men som om kort tid kommer til at høre under Kolding IF Fodbold, og som også kommer til at hedder Kolding IF på et tidspunkt.

Normalt får KoldingQ et årligt kommunalt markedsføringsbidrag på 100.000 kroner om året, ligesom Kolding IF i øvrigt også allerede gør det til herrefodbolden. KIF Håndbold får årligt 500.000 kroner.

Annonce

Vi skal have kvindeholdet op at flyve igen, og det skal der penge til.

Claus Holm-Søberg, fmd. Kolding IF Fodbold

Men i år har kvindeligaholdet brug for en større økonomisk saltvandsindsprøjtning, hvis klubben skal blive ved med at høre til blandt de bedste hold i landet, lyder det fra klubben. Ifølge formanden for Kolding IF Fodbold, Claus Holm-Søberg, er det nødvendigt med et tilskud nu og her, da det vil tage lidt tid for Kolding IF Fodbold at få rettet op på økonomien for den nye kvindeafdeling i klubben.

- Vi har en økonomi, der skal hænge sammen, og det gør den ikke nu. Vi skal have skabt balance i økonomien i KoldingQ, siger Claus Holm-Søberg om økonomien omkring den nye kvindeligasatsning i Kolding IF Fodbold.

- Vi skal have kvindeholdet op at flyve igen, og det skal der penge til. Med fusionen har vi lidt indløbstid på nogle af de ting, der skal sættes i gang, og her vil de 500.000 kroner være en rigtig god starthjælp. Skal vi udvikle kvindeholdet, skal vi ud og hente flere sponsorer, og det koster tid og penge, fortæller Claus Holm-Søberg.

Kolding halter efter økonomisk

Politikerne i fritids- og idrætsudvalget skal tage stilling til ansøgningen om at give 500.000 kroner til kvindeligaholdet tirsdag eftermiddag. Embedsmændene i fritidsafdelingen anbefaler, at der siges ja til ansøgningen.

- Det gør vi, fordi vi ser, at det kan være en god idé i forhold til at fortsat at have kvindefodbold i Kolding på højt niveau, siger fritidschef Kurt Hansen Smidt.

I forbindelse med offentliggørelsen af fusionen mellem KoldingQ og Kolding IF Fodbold pegede både Claus Holm-Søberg og KoldingQ-formand Niels Sterndorff på, at der er kommet langt flere penge i kvindefodbold de seneste år. Her har KoldingQ hidtil ikke kunnet være med, da klubben formentlig har det laveste spillerbudget i Kvindeligaen, og i sommer oplevede man, at sidste års DM-vindere i HB Køge snuppede tre af de bedste spillere i KoldingQ, da klubben kunne lokke med mere lukrative kontrakter.

Hvis politikerne siger ja til at give en halv million kroner i markedføringsbidrag til kvindefodbolden, vil pengene gå ind i det samlede budget for kvindedelen i Kolding IF Fodbold, forklarer Claus Holm-Søberg. Han peger på, at det pengene skal bidrage til at markedsføre Kolding, og derfor kan det fortolkes bredt, hvad pengene skal gå til.

Han ønsker ikke at svare præcist på, om markedsføringsbidraget kan gå til spillerlønninger.

Markedsføringstilskud

  • Kolding IF Fodbold søger om et markedsføringsbidrag fra Kolding Kommune specifikt til kvindeligaholdet, som i forbindelse med fusionen med KoldingQ kommer til at høre under Kolding IF.
  • Klubben søger om 500.000 kr. i 2021.
  • Både KoldingQ og Kolding IF Fodbold plejer at modtage 100.000 kr. i årligt markedsføringsbidrag fra kommunen, mens KIF Håndbold plejer at modtage 500.000 kr. om året.
Annonce
Fredericia For abonnenter

Det bliver der råd til: Hyggelige plejehjem, cykelstier og ny børnehave

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Frygteligt angrebsspil kostede: FHK halsede efter hele kampen og tabte til Ribe-Esbjerg

Alarm 112 For abonnenter

Jens Peter så cykelkammerater styrte i asfalten efter voldsomt uheld: - De troede, at de skulle dø

Navne

Leg i klasseværelset på maskinmesterskole bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

Fredericia

Borgmesterens svendestykke - Derfor er partierne glade for budgetaftalen

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Fredericia For abonnenter

Ejer får grønt lys: Kystnær ejendom i Snoghøj kan blive til fire

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Fredericia For abonnenter

Den værste cykelsti trænger til ansigtsløft: Snart hopper håndtasken i cykelkurven ingen vegne

Fredericia For abonnenter

Livet hang i en tynd tråd som spæd - i dag stråler Regitze af livsmod

Livsstil

Kom til Fredericia for knap et år siden: Nu åbner Jan og Lars ny butik i et andet univers

Annonce