Annonce
Børkop

Fodboldklub understreger: Vi er en forening - ikke en pasningsordning

Gauerslund IFs fodboldafdeling har lavet en håndbog, hvori man kan læse, hvilke krav klubben stiller, og hvilke krav man kan stille klubben. Arkivfoto: Mette Mørk
Fodboldafdelingen hos Gauerslund IF har lavet en håndbog om rette adfærd i klubben
Annonce

Børkop: I Gauerslund IFs fodboldafdeling møder man til tiden. Og man overholder også alle andre aftaler. Man rydder op efter sig selv og behandler klubbens baner og klubhus med omtanke. Og klubben sørger for gode faciliteter for dens medlemmer.

Det lyder måske meget logisk for de fleste, men sådan er det ikke nødvendigvis, og det har fået fodboldafdelingen til at lave en håndbog, så spillere, forældre og trænere nemt kan få et overblik i, hvordan klubbens kultur er. Og hvordan man opfører sig.

- Jeg er selv fra en tid, hvor den slags var helt naturligt. Selvfølgelig mødte man op til en kamp eller træning, uanset om det regnede eller ej. Og selvfølgelig ryddede vi op efter os selv. Men tiderne har ændret sig, så sådan er det ikke altid længere, og den gamle foreningskultur med, at vi hjælper hinanden, består kun, hvis vi gør en indsats, siger Frank Buchmann, der netop er stoppet som formand for fodboldafdelingen, men som var formand, da tanken om håndbogen blev skabt.

Derfor gør klubben en indsats, og fodboldklubben klæder nu sin medlemmer på til, hvordan kulturen er i Gauerslund IF.

Udvalgte krav til hinanden

I håndbogen er der punkt, der hedder Krav til hinanden. For hvad kan man forvente af klubben, trænerne, spilleren og forældrene. Der står blandt andet:

  • Klubben støtter sportslig udvikling - arrangerer sociale arrangementer
  • Trænerne er rollemodeller - starter og slutter træningen på tværs af niveauopdeling.
  • Spillerne møder op forbredt - man hjælper til i flok omkring det sociale i klubben - man siger tak for kamp.
  • Forældrene holder den gode tone - klæder barnet rigtigt på.
Annonce

Ikke en pasningsordning

Håndbogen kommer bredt omkring. Både til voksne og til børn, og den er ganske enkelt en guideline til, hvordan tingene fungerer i den store fodboldklub. Hvad der forventes af en, og hvilke krav man kan stille hinanden. Og til klubben.

- Vi er bestemt ikke den eneste forening, der kæmper med, at alle ikke er lige opmærksomme på, at vi er en forening og ikke en pasningsordning. Og vi er heller ikke eneste sted, der mærker, at konkurrencen er hård, for der er jo så mange muligheder. Vi har valgt, at vi vil være tydelige omkring, hvad vores værdier er, og hvad der forventes af vores medlemmer og frivillige kræfter. Vi mener, man når længst med tydelighed, siger han.

Så derfor har medlemmerne fået et eksemplar af håndbogen, og det samme får de kommende medlemmer.

Gauerslund IFs fodboldafdeling har omkring 600 medlemmer, og der er cirka 100 frivillige, der hjælper med fra sidelinjen som holdleder, trænere, ledelse og så videre.

En håndbog er komme på gaden. Den har fokus på kulturen i Gauerslund IFs fodboldafdeling. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

55-årig skal flere år i fængsel: Politiet fandt haglgeværer, rifler og masser af ammunition på adresse i Fredericia

Debat

Køb fransk!

Fredericia

Fynsk teater lægger billet ind på Fredericia Teaters million-tilskud fra staten: - Vi skal rykke hurtigt nu

Annonce