Annonce
Fredericia

Fodboldklubber udfordret - mangler godt tre mio. kroner til kunstgræs

Paul Bork, Elna Schakmann Mathiasen, Ejvind Hansen og Keld Wesenberg skal på mandag mødes med politikere og embedsmænd om situationen for deres kunstgræsprojekter. De håber på velvilje, for kunstgræsset skal sikre, at deres tilsammen over 1000 fodbolddrenge- og piger kan spille fodbold til vinter. Foto: Martin Ravn
fredericia - For et år siden besluttede byrådet at give millioner i tilskud til kunstgræsbaner i Erritsø, Taulov og Fredericia. Klubberne skulle sørge for resten af finansieringen, men det har nu vist sig umuligt for klubberne at løfte det ønske.

- Vi har søgt 16 fonde og fået nej alle steder, siger Ejvind Hansen fra Fredericia KFUM.

EGIF Fodbold har søgt 12 fonde og fået nej hos alle, og i Taulov-Skærbæk IF (TSIF) er billedet præcis det samme.

- Vi har fået 100.000 kr. fra Lokale- og Anlægsfonden, men alle andre har sagt nej til at støtte vores multibane, siger Elna Schakmann Mathiasen fra TSIF.
Annonce

Mødes mandag

Så på mandag mødes repræsentanter fra de tre klubber med embedsmænd og politikere på Rådhuset for at finde en løsning.

- Vi skal ganske enkelt i gang med anlægget, for ellers har vores spillere ikke mulighed for at spille i vinter. Vi har ikke fået haltid til indendørs fodbold overhovedet, siger Keld Wesenberg fra EGIF.

Alle klubber er stødt ind i det overordnede problem, at hverken DBU eller private fonde længere ønsker at sætte penge i kunstgræs.

- DBU har haft en pulje til kunstgræs, men den er tom. Der er ikke noget nyt i at lave kunstgræs, og derfor får vi nej alle steder, siger Ejvind Hansen.
Annonce

Tilskud eller lån

Så nu er der alene Fredericia Kommune tilbage for at finde de resterende knap 3,5 mio. kroner, der skal til for at få banerne anlagt og indkøbt det nødvendige materiel.

- Vi skal forklare, hvor vi står økonomisk, og så drøfte, hvordan vi kommer videre. Vi tror og håber, at der er velvilje til at finde de sidste penge, siger de fire.

Kan der ikke peges på direkte tilskud, kan en løsning blive, at kommunen garanterer for et lån, som kan realiseres til yderst favorable vilkår.

- Vi ved godt, at der lige er indgået forlig om budgettet, men man kan håbe, at der er lagt en buffer ind, så vi kan komme i betragtning, siger Ejvind Hansen.

Byrådet bevilgede i alt 4,8 mio. kroner til kunstgræs i 2016. Fredericia KFUM fik 1,4 mio. kroner til klubbens kunstgræsanlæg. TSIF Fodbold 1,4 mio. kroner i støtte til en multibane ved Elbohallen. Og EGIF fik to mio. kroner til henholdsvis 11 mands bane og en multibane ved Erritsø Hallen.

Siden har klubberne været i gang med projekteringen af banerne og blandt andet forsøgt at sælge andele til forældrene. På den konto har Fredericia KFUM fået 18.000 kr. ind.
- Men der er altså langt op til 1,7 mio. kr., siger Ejvind Hansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Mens værtshuset har været lukket ned: Kahytten har opgraderet på madfronten

Annonce