Annonce
Erhverv

Folk tror, de klipper mennesker: - Men det er altså bare dukker, eleverne øver sig på

Dukkerne er så tæt på den ægte vare, som man kommer. Det er rigtig hår, men alligevel kan det godt opføre sig anderledes. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Frisøreleverne hos Passion by Bjerring i Børkop har været godt i gang med at klippe. Men det er kun blevet til træning på dukker, mens frisørerne har været lukket.

Børkop: Der kan vente dig et usædvanligt syn, hvis du går eller kører på Søndergade og passerer Passion by Bjerring. Her bliver der nemlig klippet, selvom frisørerne har lukket, men det er kun på dukker.

Ejeren af frisørsalonen, der også har en salon i Brejning, Katrine Bjerring, har sat gang i, at hendes elever skal mødes en gang i mellem og klippe på dukker.


Annonce

Lærerne gør, hvad de kan og forsøger at give os det, som vi skal have, men det er bare ikke muligt at gøre.

Kristina Gjersen


- Det er bare ikke det samme, hvis man skal vurdere det online. Der er vinkler, som man ikke kan se ellers. Samtidig er vi jo alle sammen ved at være meget trætte af situationen, så vi har mødtes nogle gange. Både for at eleverne lærer mere, men også for at holde humøret højt, siger Katrine Bjerring og fortsætter:

- Der er da folk, som lige melder ind og tror, at vi er i gang med at klippe rigtige mennesker, men det er bare dukker, siger Katrine Bjerring med et smil på læben.

En af de elever, som Katrine Bjerring har ansat, er Kristina Gjersen.

- Lærerne på skolen gør, hvad de kan og forsøger at give os det, som vi skal have, men det er bare ikke muligt at gøre. Så det er virkelig tiltrængt at komme herop og være lidt sammen, samtidig med at vi har mulighed for at lære noget af Katrine, siger Kristina Gjersen.

Det er bare nemmere at få noget sparring i den virkelig verden, siger frisørelev Kristina Gjersen. Foto: Martin Søndergaard Jensen

Så tæt på den ægte vare som muligt

Passion by Bjerring har ni frisører ansat i de to saloner og heraf er fire elever. Katrine Bjerring nyder at have elever og lære dem op.

- Det er virkelig svært ikke at kunne give det normale til pigerne, som jeg er vant til at gøre. Så kan vi jo give sparring hverdag, men det er af naturlige årsager ikke muligt lige nu, siger Katrine Bjerring.

Den anden elev, som er i salonen denne dag, er Emma Strandberg. Hun oplever heller ikke den samme læring, som hun ellers ville få.

- Vi har i skolepraktikken været i gang online med undervisning. Så kan vi for eksempel have sat hår på en dukke derhjemme og sende billeder ind, og vores lærer kan give feedback derpå. Havde vi været på skolen, havde de jo kunne give os det med det samme og set det fra forskellige vinkler, som man jo også kan ude i salonen, siger Emma Strandberg.

Hos Passion by Bjerring har de mødtes nogle gange, da det ikke er det samme at sidde og få læring online for frisøreleverne. Foto: Martin Søndergaard Jensen

Dukkerne, som de klipper, har ægte hår. Så de kommer så tæt på den ægte vare som muligt.

- Der er lidt forskelle, men når vi samtidig kan snakke med Katrine hele tiden, hvis der skulle være noget, som vi er usikker på eller noget, som vi gør forkert, så kan hun lige komme og hjælpe, siger Emma Strandberg.

Annonce

Snakker nogle gange med dukkerne

For Katrine Bjerring og eleverne er det ikke kun kundskaberne i at klippe, som de mangler i denne tid. Det er også den kundekontakt, som man normalt har masser af, men som for nuværende er umuligt.

- Man lærer jo meget af at snakke med kunderne om, hvad de vil have og have en dialog. Så nogle gange snakker vi da lidt med dukkerne, og har det sjovt med det, griner Emma Strandberg, mens hun er i gang med at sætte hår på en af dukkerne.

Katrine Bjerring håber også snart på at kunne komme i gang igen.

- Vi vil jo ikke sætte hovedet op efter noget, for så ender vi nok med at blive skuffet. Men vi glæder os til at komme i gang igen, når vi må. Der er ingen tvivl om, at faget bløder, siger Katrine Bjerring

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Kampen minut for minut: FC Fredericia er videre i pokalturneringen

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Fredericia HK For abonnenter

Farvel til FHK's cheftræner - derfor er Jesper Houmark nødt til at stoppe

FC Fredericia

Videoanalyse: Ung midtbanespiller scorede to gange og sendte FC Fredericia videre i pokalturneringen

Fredericia

Havmiljø-ekspert sår ny tvivl om Marina City: Beregninger om klapning ved Trelde Næs er ikke gode nok

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i Fredericia: Mindst to tilskadekomne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Marianne sender tøj til store kvinder i hele landet: - Det kan være tabubelagt at gå ind i en butik med store størrelser

Fredericia For abonnenter

Boligpriser styrtdykker: Glemt losseplads kan koste uheldig husejer 600.000 kroner

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Fredericia HK

Tidligere landstræner og OL-vinder bliver ny træner for FHK

Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Fredericia

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Annonce