Annonce
Fredericia

Folkeklubben kom, så, sang og sejrede: Tøjhus-gården bestod prøven som koncertsted

Sune Rasmussen glæder sig over, at Tøjhuset kan håndtere arrangementer som lørdagens udendørskoncert med Folkeklubben. Og han planlægger flere af den slags. Foto: Peter Friis Autzen
Fredericias spillested tæller nu tre scener: Caféen, salen og baggården. Folkeklubben indviede den udendørs scene med smil og støvregn i hele ansigtet.

Fredericia: Tøjhusets baggård vil fremover komme til at lægge toppede brosten til flere koncerter.

Det lover spillestedsleder Sune Rasmussen efter lørdagens koncert med Folkeklubben.

Det populære folk- og rock-orkester begejstrede godt 1.000 publikummer i den støvregnfugtede baggård lørdag aften. Gården var udstyret med boder og barer på en måde, spillestedet aldrig før havde benyttet sig af.

- Vi har haft koncerter i gården før. Men ikke på denne måde, hvor der er solgt billetter, spærret af og den slags, siger Sune Rasmussen.

Han har allerede planer om flere koncerter i baggården. Næste gang bliver til Kulturnatten i august, hvor et endnu ikke offentliggjort program ligger klar. Derefter tages gården i brug igen næste år.

Godt 1.000 havde på forhånd købt billet til Folkeklubbens koncert, der "indviede" Tøjhusets baggård som open air-koncertplads. Foto: Peter Friis Autzen

Mere på vej

Folkeklubben var nøje udvalgt til at "teste" baggårdens kvaliteter: Deres publikum er stort uden at være for stort. Og orkestrets fans er ikke den vildeste flok at holde styr på.

Tøjhusets baggård er godkendt til et publikum på 2.200 mennesker - altså omkring dobbelt så mange, som den rummede lørdag aften.

- Men i stedet for at lægge ud med en propfyldt gård, vil jeg hellere trappe op, mens vi evaluerer undervejs og tager stilling til: Hvad kan vi, og hvad kan gården?, siger Sune Rasmussen.

Ud over vejret, som altid kan drille udendørs - og som tvang Folkeklubben til at aflyse en koncert i Vordingborg tidligere på lørdagen - havde Sune Rasmussen kun én bekymring omkring baggråden som spillested.

- Jeg var lidt nervøs for, om de toppede brosten ville give problemer. Om folk kunne stå godt på dem. Men så toppede er stenene heller ikke, synes jeg. Og hvis bare man lader stilletterne blive hjemme, går det, siger han.

Ifølge Fredericia Dagblads oplysninger forlod enkelte dårligt gående koncertgæster gården i løbet af aftenen på grund af underlaget.

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Annonce