Annonce
Fredericia

Folkeskov rejser sig i Taulov - om 20 år vil der være tætte skovkroner at vandre under

Mandag blev de første træer plantet med håndkraft i en lille sluttet flok. Et større folkeligt arrangement var umuligt på grund af coronasituationen. Nu plantes med maskine. Foto: Fredericia Kommune
Fredericia Kommune har fået foræret træerne, men selv lagt grunden til den 3,3 hektar nye Taulov Folkeskov. Skoven er begyndt at blive plantet. Borgere i området kan slå genvej gennem folkeskoven med en nyanlagt sti.
Annonce

Taulov: De første træer er sat i jorden i den nye Taulov Folkeskov. Den er seneste skud på stammen af skovrejsningsprojekter i Fredericia Kommune.

- Det ligger os meget på sinde at styrke naturen i Fredericia Kommune, så vi takkede naturligvis ja til det fornemme tilbud om en gratis folkeskov. Vi håber, at vi kan fejre skoven, når vi går lysere tider i møde, udtaler formand for miljø og teknikudvalget Christian Bro (S) i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.


Det ligger os meget på sinde at styrke naturen i Fredericia Kommune, så vi takkede naturligvis ja til det fornemme tilbud om en gratis folkeskov.

Formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S)


Også Danmarks Naturfredningsforening sætter pris på gaven.

- Hver gang vi øger mængden af natur, vinder både dyr, planter og mennesker. De grønne områder er grobund for flere oplevelser i naturen, og samtidig skaber vi ny plads og bedre betingelser for et varieret dyre- og planteliv, siger formand for lokalafdelingen Karsten Enggaard.

Han glæder sig særligt over, at det er en forskelligartet skov med hjemmehørende træer og buske.

Annonce

Ny sti anlægges

Den 3,3 hektar Taulov Folkeskov ligger ved et eksisterende skovareal og bliver en grøn forbindelse mellem Taulov og området langs Elbodalen og Spang å. Borgere i området kan slå genvej gennem folkeskoven med det samme, da der etableres en sti gennem den indhegning, som skal sikre de nyplantede træer mod sultne rådyr.

Formand for Taulov Fællesråd glæder sig over de muligheder skoven giver for yderligere naturoplevelser for de lokale.

- Det er en stor gevinst for vores lokalområde, at vi nu får endnu mere natur og grønne omgivelser. Vi ser frem til at følge skovens udvikling på gåture gennem området, siger han.

Fredericia Kommune har lagt jord til den nye skov, mens træerne er finansieret af Growing Trees Network. Et stort indsamlingsshow i 2019 sikrede penge til, at mere end en million træer kan plantes rundt om i Danmark.

Med etableringen af Taulov Folkeskov er begge årets planlagte skovrejsningsprojekter kommet godt ud over rampen, og naturen i Fredericia Kommune bliver samlet set ca. 28.000 nye træer rigere, fremgår det af pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Fredericia For abonnenter

Mr. BMX gik ned med flaget og næsten fallit: Men nu kan Johnny Lassen hejse det igen

Annonce