Annonce
Vejle

Folketingskandidater gik på gaden for at sætte den gode tone på dagsordenen

Flemming Hansen (til venstre) Karina Lorentzen og Niels Flemming Hansen bød tirsdag på dialogkaffe ved Rema i Løget Høj. Privatfoto: Karina Lorentzen
På valgkampens sidste dag var Karina Lorentzen og Niels Flemming Hansen på gaden i Løget Høj, hvor de gav lovning på at arbejde for at få den gode tone tilbage i debatten.
Annonce

Vejle: Oven på en hård valgkamp er det efterhånden ved at stilne af med skarpe, politiske budskaber fra de lokale folketingskandidater.

Alligevel efterlyser Karina Lorentzen (SF) og Niels Flemming Hansen (K), at der fremover bliver skabt en bedre tone i debatten, end det har været tilfældet i løbet af valgkampen.

- Jeg synes, vi skal passe på, hvordan vi omtaler hinanden. Vi kan godt diskutere integrationsudfordringer uden at tale hårdt eller nedværdigende om andre mennesker. Et eksempel er debatten på Rødkilde Gymnasium i Vejle, hvor Marie Krarup var ekstremt ubehagelig over for en helt ung pige med tørklæde, og hvor jeg følte, jeg måtte undskylde bagefter på hendes vegne, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

Tirsdag var hun på gaden med Niels Flemming Hansen i Løget Høj, hvor de to spidskandidater inviterede på dialogkaffe - med lovning om, at de vil tage deres "tal hinanden op"-kampagne med ind på Christianborg, hvis de bliver valgt til folketinget.

- Jeg gider ikke give spalteplads til de udtalelser, Rasmus Paludan er kommet med i valgkampen. Men vi ser også, at etablerede politikere som Pia Kjærsgaard bruger udtryk som "klimatosser" eller bruger Greta Thunbergs diagnose imod hende. Det er både nedværdigende og unødvendigt, siger Niels Flemming Hansen.

Ifølge folketingskandidaterne er det både udlændinge- og klimadebatten, der er blevet for negativ.

Jeg gider ikke give spalteplads til de udtalelser, Paludan er kommet med i valgkampen. Men vi ser også, at etablerede politikere som Pia Kjærsgaard bruger udtryk som "klimatosser" eller bruger Greta Thunbergs diagnose imod hende. Det er både nedværdigende og unødvendigt.

Niels Flemming Hansen, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Fredericia For abonnenter

Klar tale til minister og ordførere: Private aktører skal bidrage til Fredericia Teater version 2.0

Annonce