Annonce
Fredericia

Folketingskandidater har ikke tid til at sunde sig - valgresultat intensiverer valgkamp

Valgresultatet søndag var en katastrofe for DF, men Susanne Eilersen fornemmer, at mange DF kernevælgere ikke var ude at stemme - herunder de ældre. Hun fortsætter valgkampen fuldt booket op de kommende 10 dage. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Viceborgmester Susanne Eilersen (DF) bejler til endnu en periode i Folketinget og håber ikke, at DF's dårlige valgresultat ved EP-valget smitter af på hendes chancer. Hun håber, at kernevælgerne kommer på banen den 5. juni. Folketingskandidaterne Jens Jonatan Steen (S) og Tobias Jørgensen(V) har fået ekstra kampgejst af fremgang til deres partier.

Fredericia: Dansk Folkeparti sagde farvel til næsten hveranden vælger, da fredericianerne satte kryds ved EP-valget søndag. Med en tilbagegang på 20 procentpoint fulgte Fredericia landstendensen så godt og vel, og det skaber panderynker hos viceborgmester Susanne Eilersen (DF).

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi går så kraftigt tilbage, men det skal ses på baggrund af det nærmest urealistisk flotte resultat, vi fik sidst. Det betyder dog også, at vi bare skal ud at kæmpe endnu hårdere de næste 10 dage og fortælle, hvad det er, vi står for, siger Susanne Eilersen.

Hun var selv valgtilforordnet på Fredericia Gymnasium søndag, og hun konstaterede, at mange unge vælgere var mødt op.

- Der var markant flere unge, end vi normalt ser, og det er selvfølgelig fint. Men omvendt så er det heller ikke typiske DF-vælgere. De ældre vælgere møder op til folketingsvalget, og det, tror jeg, vil ændre på resultatet, siger hun.

Det går frem og tilbage

Ved EP-valget i 2014 fik DF en fremgang i Fredericia på næsten 3000 stemmer i forhold til 1999 og endte med 6794 stemmer.

Da stemmerne var talt op søndag, havde 3.442 sat kryds ved liste O. Det var et fald på 3.352 stemmer.

Socialdemokratiet fik 6.183 stemmer og dermed en fremgang på 2.018 ved valget søndag, mens de ved valget for fire år siden sagde farvel til 231 vælgere og fik 4.165 stemmer.
Venstre fik søndag 5.046 stemmer og en fremgang på 2.029 stemmer. Venstre fik i 2014 3.017 stemmer, hvilket var en tilbagegang på 1141 i forhold til valget i 1999.

V og S har medvind

Socialdemokratiet og Venstre gik frem, hvor DF gik tilbage, og det har givet folketingskandidaterne Jens Jonatan Steen (S) og Tobias Jørgensen (V) ekstra kampgejst.

- Det er super flot, men vi skal ikke hvile på laurbærene. Vi skal bare ud at ringe på endnu flere dørklokker og fortælle om vores politik, siger Jens Jonatan Steen, der allerede har ringet på over de første 10.000 døre.

Tobias Jørgensen kunne glæde sig over, at Venstre var det parti, der i procentpoint fik størst fremgang.

- Jeg er megaglad, nu krydser jeg fingre for, at min dygtige byrådskollega Asger Christensen vinder et af Venstres fire mandater til Europaparlamentet, siger han.

Annonce

To forskellige valg

Om valgresultatet kan tages som direkte pejling på, hvordan det kommer til at gå den 5. juni, tror ingen af kandidaterne.

- Men I har mistet næsten halvdelen af stemmerne i Fredericia ved valget, er det ikke et fingerpeg om, hvordan det vil gå?

- Jeg tror ikke, at man kan sammenligne de to valg, for dagsordenen er ikke den samme. Ved det her valg er det lykkedes partierne med en stærk klimadagsorden at sætte det tema, og der er vi ikke stærke, siger Susanne Eilersen, som søndag aften sendte et stort tillykke til de fredericianske Venstre-folk for det flotte resultat både på landsplan og lokalt.

Venstre gik frem med 6,4 procent.

- Det er stærkt gået, erkender Susanne Eilersen, som fortsætter sin kampagne i døgndrift de næste 10 dage.

- Det handler om at sikre, at Fredericia har en stemme i Folketinget, og det håber jeg, at vælgerne kvitterer for, siger Susanne Eilersen.

Tobias Jørgensen ved ikke, om det aktuelle valgresultat kommer til at smitte af.

- Det er jeg simpelthen ikke spåkone nok til at sige, men der er klart, at jeg håber, det giver rygvind de næste små 10 dage, siger han.

Samme holdning har Jens Jonatan Steen.

- Det er to helt forskellige valg, men det er klart, at det giver optimisme. Men jeg ved, at det kommer til at blive tæt i Sydjylland, så der skal knokles videre, siger han.

Fælles mål for kandidaterne er at sikre personlige stemmer, så Fredericia får en stemme på Christiansborg.

Jens Jonatan Steen, folketingskandidat for S i Fredericia, har allerede ringet på over 10.000 dørklokker, talt med masser af mennesker på gaden i Fredericia som her Finn Jensen. Han har fået ekstra kampgejst af valgresultatet søndag. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Annonce