Annonce
Børkop

Vejle Kommune lukker den lokale skole: Nu vil forældre lodde stemningen for friskole

Fælleshåbsskolens indskoling op til 2. klasse holder til på Andkær Skole. Skolerne fik fælles ledelse i 2012, og i 2014 valgte man den løsning, at de yngste elever skulle starte i Andkær, og fra 3. klasse skulle de gå på skolen i Gauerslund. Skolen har i alt 541 elever, hvoraf de 120 går på skolens afdeling i Andkær. Foto: Mette Mørk
Med beslutningen om at lukke Andkær Skole er drømmen om en friskole i Børkop blevet genoplivet. Møde i december skal vise, om flere bakker op.
Annonce

Børkop: Forældrene Ane Friis Dahlhus og Maja Skov Christensen har via Facebook indkaldt til møde om at grundlægge en friskole i Børkop-området.

Anledningen er, at byrådet for nylig besluttede at nedlægge Andkær Skole og flytte de nuværende indskolingsklasser til Gauerslund. Dermed kommer skolebygningerne i Andkær til at stå ledige, og det har givet Ane og Maja lyst til at genoplive tanken om en friskole.

- Vi har indkaldt til et møde hos Maja den 3. december. Det bliver helt uforpligtende og skal bare afklare, om der er andre end os, der har interesse i at gribe mulighederne for at indrette en friskole i skolebygningen i Andkær, forklarer Ane Friis Dahlhus.

Det bliver helt uforpligtende og skal bare afklare, om der er andre end os, der har interesse i at gribe mulighederne for at indrette en friskole i skolebygningen i Andkær.

Ane Friis Dahlhus

Annonce

Planer løb ud i sandet

Ane Friis Dahlhus og hendes mand, der er forældre til tre børn på henholdsvis 10 år, syv år og to år, har tidligere bakket op om friskoleplaner i Børkop. Men Ane Friis Dahlhus understreger, at parret ikke var med i inderkredsen blandt de aktive, der fra 2014 og et par år frem var ganske tæt på at realisere en friskole i Børkop.

Planerne løb dengang ud i sandet, fordi friskoleforeningen ikke kunne finde egnede bygninger og heller ikke kunne indsamle penge nok til at bygge en helt ny skole. Men der var blevet stiftet en forening med en valgt bestyrelse, og foreningen havde indbetalt de lovbefalede indskud for nye friskoler til undervisningsministeriet.

- Vi var lige flyttet til Børkop dengang, så vi meldte os som interesserede i friskolen og tilmeldte vores børn, men vi deltog ikke i bestyrelsesarbejdet, siger Ane Friis Dahlhus.

Annonce

Det er helt uforpligtende

Om Ane Friis Dahlhus sammen med Maja Skov Christensen nu skal være initiativtagere til en friskole er det endnu alt for tidligt at sige.

- Vi har foreløbig hørt fra syv-otte forældre, der har meddelt, at de gerne vil komme til mødet den 3. december. Men vi har også understreget, at det er ganske uforpligtende at møde op. Det er helt i orden, hvis man bare vil høre, hvad vi taler om. Ligesom vi selv vil lodde stemningen, inden vi afgør, om vi vil gå videre med planerne, siger Ane Friis Dahlhus.

- Enkelte har spurgt, hvornår vi melder noget bredere ud. Men det er endnu for tidligt at sige. Hvis vi efter 3. december vurderer, at der er opbakning og nok personer, der vil arbejde videre med planerne, har vi tænkt, at der skal indkaldes til et større møde efter nytår. Hvis vi kommer så langt, vil det eksempelvis være oplagt at invitere en oplægsholder, der kan fortælle os mere om, hvad det kræver at starte en friskole. Men det ligger ude i fremtiden, slår Ane Friis Dahlhus fast.

Her holdes mødet

  • Maja Skov Christensen, der er mor til to børn, lægger hus til det første møde om en friskole i Andkær.
  • Mødet holdes på Skovbyvej 84 i Andkær onsdag 4. december klokken 19.30.
  • Man kan tilmelde sig via Facebook.
Annonce

Et lokalt samlingssted

Tidligere har Michael Andersen, der er formand for Fritidsforeningen i Andkær/Sellerup, der også fungerer som lokalråd, ytret ønske om, at skolen i Andkær bevares som et lokalt mødested i en eller anden form. Medlem af byrådet for SF, Morten Kristensen, fra Børkop, der følger lokalpolitikken tæt, gav forleden dette bud på anvendelsen af skolebygningerne: - Skal man vurdere udtalelserne fra ordførerne ved andenbehandlingen af budgettet tror jeg, byrådspolitikerne ønsker at bevare skolebygningen som faciliteter for områdets borgere. Fritidsforeningen i området anvender jo ofte skolen til lokale arrangementer og med et større frirum, kunne det jo tænkes, at der åbnes flere muligheder for at styrke lokalsamfundet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce