Annonce
Fredericia

For første gang: To krydstogtskibe lægger til kaj fredag

For første gang nogensinde får Fredericia Hvn på fredag besøg af to krydstogtskibe for første gang. Det ene er det velkendte AIDAcara. PR-Foto
Krydstogtskibene MV Deutschland og AIDAcara kan lige akkurat begge være på den 370 meter lange kaj i Kanalbyen.

Fredericia: Den hidtil største krydstogtsæson i Fredericia er for længst skudt i gang med flere anløb i april. Når krydstogtskibe lægger til kaj i Fredericia, sker det vanen tro på den 370 meter lange kaj i Kanalbyen. Fredag 14. juni anløber AIDAcara og MV Deutschland, og det er første gang, at Fredericia har besøg af to krydstogtskibe på samme dag. Det oplyser Cruise Fredericia i en pressemeddelelse.

De to skibe anløber på forskellige tidspunkter og kommer til at ligge på den sædvanlige krydstogtkaj i Kanalbyen. MV Deutschland er 175 meter lang, og AIDAcara er 193 meter, og de to skibe kan begge ligge på den 370 meter lange krydstogtkaj i Kanalbyen. MV Deutschland anløber efter planen kl. 7 og AIDAcara kl. 10.

- Det er første gang, at vi tager imod to skibe på én dag, men med den stigende efterspørgsel fra krydstogtrederierne er det ikke sidste gang, at byen vil opleve flere krydstogtanløb på samme dag. 8. august 2019 får vi igen besøg af to skibe, og på grund af skibenes størrelse kommer det ene skib den dag til at ligge i Centerhavnen, oplyser cruisemanager i ADP, Line Tange i pressemeddelelsen.

Annonce

Det er første gang, at vi tager imod to skibe på én dag, men med den stigende efterspørgsel fra krydstogtrederierne er det ikke sidste gang, at byen vil opleve flere krydstogtanløb på samme dag.

Cruisemanager Line Tange

Livemusik på J.B. Nielsens Plads

Traditionen tro står der en velkomstkomité klar, når krydstogtskibene lægger til på fredag. Som sædvanligt er der musik og kanonsalut på kajen kl. 7.

Som noget nyt er der festivalstemning og livemusik på J.B. Nielsens Plads kl. 12-19.

Desuden er der gang i byen - blandt andet åbner pop-up butikkerne i Kanalbyen, der er koncert med Travelling Blind kl. 16, fokus på FNs verdensmål på Rådhuspladsen og foredrag med kok og madskribent Anne Hjernøe kl. 17.30. Den sydlige del af Gothersgade er spærret af til marked med mulighed for at gøre en god handel.

Afgang kl. 18 og 20

MV Deutschland tilhører tyske selskab Phoenix Reisen, og mange af skibets gæster hører til det ældre segment, som søger ture med historisk indhold, men også ture som er nemme at gennemføre, da mange er i en høj alder.

Skibet har 520 passagerer og 280 besætningsmedlemmer og er kendt for den tyske tv-serie "Das Traumschiff", som er filmet ombord. MV Deutschland stævnede ud fra Hamborg i sidste uge og har besøgt Sylt, Arendal, Oslo, Göteborg og Helsingør, inden det anløber Fredericia. Skibet slutter krydstogtet 15. juni i Eckernförde. Skibet ankommer kl. 7 og sejler kl. 18. AIDAcara ejes af AIDA Cruises med base i Rostock og har et publikum udelukkende bestående af tyske gæster. Der er plads til 1186 gæster, som hovedsageligt er familier og det yngre publikum. AIDAcara er på et 11 dages krydstogt, som begynder og slutter i Kiel og blandt andet besøger Tallinn, Skt. Petersborg, Stockholm, Visby og Rønne. Skibet ankommer kl. 10 og sejler kl. 20.

For Fredericia Dagblads fuldt betalende abonnenter er der mulighed for at komme med på den eksklusive rundvisning "I krydstogtgæsternes fodspor". Her giver en krydstogtguide deltagerne samme rundtur i byen, som krydstogtgæsterne får. Turen begynder kl. 15 ved Meldahls Rådhus og slutter på kajen over en kop kaffe og et stykke kage, mens der bliver vinket farvel til MV Deutschland kl. 18. Abonnenter kan melde sig til her.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Må vi bede om et 'velfærdsløft' til by og vold

Læserbrev: Det er dejligt, at der alligevel bliver penge til at prioritere børn og ældre. Vores borgmester taler ligefrem om et "velfærdsløft". Der blev ellers truttet kraftigt i dommedagsbasunerne, og mange fik sig nogle søvnløse nætter over forslag til drabelige besparelser på de kommunale budgetter. Men der er trods alt temmelig mange fredericianere, der hverken er børn eller servicekrævende ældre. Vi vil gerne se, at tidligere byråds investeringer i en smukkere by ikke fortsat bliver misligholdt. Sådan tror jeg, at mange føler, men jeg kan jo ikke vide det! Der skal vand i vandrenden og vand i springvandene, og udgåede træer i byens gader skal erstattes. Nørreport skal have en overhaling, og der er andre ting i byen at tage fat på. Fredericia Vold - vores eneste internationale attraktion - skal kunne opleves som en fæstning, et historisk monument fra en kritisk tid i vores historie. Det virker forkert, at man fra Hugo Mathiessens Vej og til Nørreport ikke kan se voldgraven - man kunne lige så godt gå i en plantage i Midtjylland. Og at man et sted kan sidde på en bænk og glo ind i nogle træer, hvor der engang var udsigt over Lillebælt, latterliggør nærmest kommunens indsats for at pleje volden. Og så er der det gamle vandværk på volden nær Lillebælt. Byrådet burde gøre en dumhed god igen og tilbagekøbe bygningen og jævne den med jorden - den ligger på gud ved hvilket år som en skændsel. Prøv lige at kigge på de budgetter endnu engang - det er trods alt småpenge i det kommunale budget, der er tale om.

Annonce