Annonce
Middelfart

For tredje gang: Avisen laver konstruktiv journalistik sammen med elever på Middelfart Gymnasium

Avisens undervisningsforløb på Middelfart Gymnasium går under navnet Ryk. Det blev skudt i gang tirsdag. Foto: Jan Bonde
Annonce

Middelfart: I år er tredje år i streg, at Fyens Stiftstidende og Melfar Posten i Middelfart underviser på Middelfart Gymnasium i disciplinerne konstruktiv og læserinddragende journalistik.

Forløbet blev skudt i gang tirsdag morgen, hvor redaktionens souschef, Sofie Ejlskov Hugger, holdt oplæg om journalistik, hvordan man kan arbejde med den på en løsningsorienteret måde, og hvad redaktionen allerede gør for at styrke relationen til læserne.

Herefter gik eleverne ud i grupper for at finde ud af, hvilke problemer der i øjeblikket optager dem, og hvordan man kan behandle dem journalistisk ved også at finde og belyse nogle af deres løsninger.

Her blev der både snakket om turisme, ungdomskriminalitet, trafiksikkerhed, sociale medier, gymnasiale uddannelser, racisme, ligestilling og kønsroller, sociale medier, klima, corona, byudvikling og tomme butikker.

Og eleverne fik snævret sig mere og mere ind på, hvad de brænder for at skrive om.

Næste trin i forløbet er, at eleverne får feedback på deres foreløbige artikler af Sofie Ejlskov Hugger. Til sidst kulminerer det hele i et læsermøde, et Løsningernes Rum, hvor de problemer, eleverne har arbejdet med, skal diskuteres, og flere løsninger, også fra lokale aktører, skal på bordet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Fredericia

Gode råd til ældre og udsatte: Sådan undgår man ensomhed i en corona-tid

Annonce