Annonce
Erhverv

Foreningshelt modtager pris på 100.000 kroner: Sender pengene videre til sit fællesskab i Erritsø

Ole Sørensen (til venstre) modtog Fonden for Fynske Bank Prisen på 100.000 kroner for sin mangeårige, frivillige indsats i Erritsø Idrætscenter. Filialdirektør Dennis Storgaard stod for overrækkelsen. Pengene blev sendt videre til det selvejende center og udviklingen af det. Foto: Kasper Kamuk
75-årige Ole Sørensen blev tirsdag hyldet for sit mangeårige, frivillige arbejde - og sendte straks prisen på 100.000 kroner videre til sit yndlingsprojekt i Erritsø.

Fredericia: Det er ikke hver dag, man får stukket 100.000 kroner i hænderne og bliver spurgt, hvad man kunne tænke sig at bruge dem på. Men det skete tirsdag aften for Ole Sørensen, da den 75-årige afgående kasserer i Erritsø Idrætscenter modtog Fonden For Fynske Bank Prisen.

- Jeg har doneret pengene videre til etablering af et være-område i tilknytning til det nye ketsjer-center på idrætscenteret, siger Ole, der i 29 år har været medlem af centrets forretningsudvalg og været kasserer.

Han har gjort så stor en indsats, at der måtte ansættes en betalt afløser, da han stoppede.

Annonce

- Lige nu er vi ved at etablere ketsjer-centeret, som kommer til at ligge forbundet med resten af idrætscenteret, men alligevel lidt for sig selv. Uden et godt opholdsområde kunne jeg godt frygte, at brugerne bare vil komme til deres tider og så tage direkte hjem bagefter uden at være sammen og snakke. Det ville jeg være ked af, siger Ole.

For ham har det sociale og det at være en del af hinandens verden altid været en drivkraft og motivation i det frivillige arbejde. Så derfor vil han have, at pengene bliver brugt til netop dét.

Det begyndte med en håndbold

Oles liv med sport, fællesskab og frivillighed begyndte på en håndboldbane.

- I begyndelsen som spiller. Siden blev jeg træner og leder. Og da jeg blev så gammel, at jeg ikke længere kunne spille, måtte jeg bidrage på anden vis. Så jeg gik ind i forretningsudvalget, siger Ole.

Forretningsudvalget svarer til en bestyrelse, men fordi Erritsø Idrætscenter er selvejende, hedder det et forretningsudvalg.


Det er dejligt, at jeg på den her måde kan sikre et sidste bidrag til Erritsø Idrætscenter.

Ole Sørensen, prismodtager


Ole er bankuddannet og har været leder i næsten hele sit arbejdsliv. Så han havde det godt med bestyrelsesposten og regnskaberne. Og han blev kendt som en mand med styr på tingene og et engagement ud over det sædvanlige.

En oversigt over de nye tennishaller og resten af anlægget i Erritsø Idrætscenter. Illustration: Billund Hansen Arkitekter

- Ole og hans engagement er hele dna'et i denne her pris, som handler om at hylde dem, der gør en usædvanlig og uselvisk indsats for deres lokalområde. Det har Ole gjort helt ulønnet - også i mange år efter, at hans egne børn holdt op med at bruge idrætscenteret. Den slags er der er ikke mange af. Og jeg kan godt frygte, at den slags bliver endnu mere sjældent fremover, siger filialdirektør Dennis Storgaard fra Fynske Bank i Fredericia

Annonce

Det slutter med en golfbold

Mange foreninger rundt om i lokalsamfundet og resten af landet har sværere og sværere ved at skaffe frivillige. Det ærgrer Ole sig over - og han er sikker på, at mange misforstår, hvad det vil sige at være frivillig.

- Mange vil hellere bare betale sig fra tingene. Aflevere deres børn nogle timer og så hente dem senere. Men som frivillig er man en del af børnenes og de unges udvikling. Og man er sammen med dem. Man er en del af noget. Det giver en stor glæde - og dét fylder meget mere end arbejdsindsatsen. Jeg har været meget, meget glad for at være frivillig, og jeg ville ønske at flere meldte sig på banen for at blive en del af fællesskabet. Det er en stor fornøjelse, siger han.

Fonden For Fynske Bank Prisen

  • Fonden For Fynske Bank uddeler prisen en gang årligt i fire lokalområder. Trekantområdet er et af dem.
  • Prisen gives til en virksomhed, en forening, en gruppe eller en person, som har udvist særlige initiativer i relation til lokalområdet.
  • Modtageren giver prisens 100.000 kroner videre til et velgørende formål, der er godkendt af fondsbestyrelsen.
  • Sammen med hæderen modtager prismodtageren også et originalt kunstværk, udført af en lokal kunstner. Ole Sørensen fik en håndboldspiller, udført af Vivi Haacke fra Kolding. Skulpturen hedder "Gamechanger".

Nu hvor Ole Sørensen er stoppet som kasserer, og hans hustru Lisbeth Gravesen er gået på efterløn, står de nu med en del mere tid på hænderne, end de er vant til.

- Men jeg er kommet til at begynde at spille golf. Og jeg er også kommet til at gå ind i klubbens bestyrelse, siger Ole.

Så selvom han er stoppet, kommer han ikke til at sidde i lænestolen og trille tommelfingre.

- Nej, det kan man ikke bruge sin tid på, siger Ole.

Sammen med de 100.000 kroner, som sendes videre til et velgørende formål, består prisen også af et unikt kunstværk. I Ole Sørensens tilfælde sender værket af Vivi Haacke en tydelig hilsen til hans håndbold-fortid. Foto: Kasper Kamuk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Fredericia For abonnenter

Oppositionen kalder det for 'dybt kritisabelt': Chef så aldrig aftale om, at han skulle være leder for Kirsten Blæhr

Annonce