Annonce
Fredericia

Forfatter tager fat i et tabu: Mænd, som bliver ramt af en spiseforstyrrelse

Susanne Drost laver udførlige storyboards, inden hun kaster sig over at skrive bøger. Foto: Marianne Husted

Susanne Drost, der driver klinikken Korpus i Erritsø, udgiver fredag bogen "En fin dreng" om en 41-årig mand, der i 28 år har lidt af bulimi.

Annonce

Snoghøj: Da Susanne Drosts mand døde pludseligt for knap fem år siden, besluttede hun sig for at gå igennem præstemanden Troels Torndahls prædikener og samle en række af dem til en bog udgivet på parrets forlag.

Det var en måde at bearbejde sorgen på for afspændingspædagogen, terapeuten og akademikeren med klinikken Korpus på Navervej i Snoghøj. Hun fandt også ud af, at hun var god til at skrive bøger. Siden er det blevet til i alt 14 bøger, udgivet på eget forlag, Drost.

I dag fredag udkommer hendes bog "En fin dreng" om en 41-årig mand, som har lidt af spiseforstyrrelsen bulimi, siden han var 13 år.

Susanne Drost

Susanne Drost, 55 år.Forfatter siden 2014

1996 -Uddannet afspændingspædagog/psykomotorisk terapeut

2014 - Master i Ledelse og Rehabilitering fra Syddansk Universitet

Indehaver af klinikken Korpus, Navervej i Fredericia. Arbejder både med samtaler og fysiurgisk massage

Mor til to voksne døtre

Susanne Drost tager i sin nye bog "En fin dreng" hul på et tabu, nemlig når spiseforstyrrelser rammer drenge og mænd. Foto: Marianne Husted
Annonce

Bedst til at veje mindst

Susanne Drost mødte ved et tilfælde Henrik Christensen til en sammenkomst i Randers, hvor hun har bopæl indtil næste sommer, når hendes yngste datter bliver student. Derefter er planen at flytte til Fredericia, hvor hun allerede opholder sig meget af sin tid.

- Jeg kunne se, at der var et eller andet, der plagede ham og spurgte ind til det. Senere vendte han tilbage og sagde: Nu vil jeg godt snakke om det.

Det er siden blevet til bogen, som er skrevet ud fra en udførlig tidslinje på et næsten fem meter langt stykke papir, mange samtaler med Henrik Christensen, interview med forældre og hans søster, foruden en stor portion fordybelse i emnet.

- Henrik havde det svært som dreng. Da han som 13-årig hos skolelægen fik en gul seddel, som viste, at han var den dreng, som vejede mindst, fandt han ud af, at han var god til at veje mindst.

Det blev hans måde at håndtere sine udfordringer på. Familien forsøgte at tage fat i det med henvendelser til læge og psykolog, men det kom der ikke rigtigt noget ud af, og drengens spiseforstyrrelse med at spise meget og derefter kaste op blev noget, man ikke talte om.

Annonce

Skriver på flere bøger

Susanne Drost, der er meget struktureret og god til at analysere, har valgt at skrive fagbøger.I sin tid som adjunkt hos Via Randers skrev hun en del fagligt materiale til undervisningsbrug. Siden har hun skrevet bøger, som henvender sig til undervisere. Men hun skriver også lettere forståelige fagbøger med stærke personlige fortællinger, som er med til at give viden og skabe åbenhed om lidelser som lige nu spiseforstyrrelsen bulimi.Hun er i gang med en bog om OCD og depression, hvor hun også tager udgangspunkt i en personlig beretning. Og hun er hele tiden i gang med to-tre bøger.På forfatterlisten står også bøger om at skære sig i sig selv, cutting. Og for den svenskfødte Anniqa Forss har hun skrevet en erindringsbog om livet som slangepige, dansktopsanger og træner for berømtheder i USA.

Annonce

Lader op i naturen

Skrivearbejdet foregår typisk tidligt om morgenen, om aftenen og i weekenderne.- Mine børn er voksne, jeg er alene, så jeg har tiden til det, siger hun, der ud over at drive sin klinik med tilbud om samtaler og fysiurgisk massage holder mange foredrag.Susanne Drost lader kroppen op ved at komme ud i naturen. Gerne en løbetur langs vand og strand. Det bliver også til et slag golf, og så er hun en livsnyder, der holder af god mad og vin i venners lag.- Man kan holde til at arbejde meget, når man er i balance, er hendes erfaring.Susanne Drost blev tilskyndet til sin forfattergerning af sin mand, der ud over at være baptistpræst, også var socialrådgiver og senest rådgivningsleder hos kræftrådgivningen i Aalborg.- Det har vist sig at være den rette hylde for mig, siger den 55-årige kvinde, som altid sikrer sig økonomisk råderum, så hun har friheden til at gøre, hvad hun gerne vil.Der er reception for bogudgivelsen på lørdag kl. 11-12.30 på klinikken Korpus, Navervej 20 C i Snoghøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Annonce