Annonce
Fredericia

Forhindringer på sti i en måneds tid: Asfalt og lys på vej til strandsti og vandværksbygning rives ned

For et par år siden var det strandstien ud mod Kastellet, der blev udbedret, og der skal måske kigges på strækningen igen. Her og nu er det strandstien fra parkeringspladsen ved Østerstrand og til Lundingsvej som får nyt bærelag. Der skal laves yderligere asfaltarbejder, som bliver gennemført senere, så arbejdet er ikke slut efter de kommende dages indsats. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Asfaltmaskine ruller nyt bærelag ud på strandstien på Østerstrand fra Lundingsvej til parkeringspladsen. Det er første etape af udbedring af vej og sti, som i løbet af de kommende måneder også får lys over sig. Desuden rives Trefors vandværksbygning mod stien ned.
Annonce

Fredericia: Der skal lægges ny asfalt på et stykke af strandstien fra parkeringspladsen ved Østerstrand til Lundingsvej. Det vil medføre, at strandstien i nogle perioder de kommende dage vil være spærret.

- Vi regner med at kunne lægge det nye bærelag på en dags tid, og i den tid vil man muligvis ikke kunne passere. Vi ved, at det er et vejstykke, som bliver benyttet flittigt, så vi skynder os at blive færdige, lover leder af Vej og Park ved Fredericia Kommune Morten Kurtzmann Svanborg.

Vejbelægningen på strækningen er flere steder i så dårlig stand, at det er nødvendigt at rette stien op. Der er også satte en ekstra vejbrønd op for at forebygge oversvømmelser.

- Vi udfører arbejdet i etaper og går i gang i morgen (onsdag, red.). De maskiner, vi skal bruge til første del af projektet, var ledige, og så valgte vi at gå i gang, siger Morten Svanborg.


Vi kommer tilbage og ordner det sidste, så folk skal ikke være nervøse for, at vi gør arbejdet halvt.

Morten Svanborg, leder af Vej og Park ved Fredericia Kommune


Der vil være dele af stien, som vil fremstå ufærdigt.

- Vi kommer tilbage og ordner det sidste, så folk skal ikke være nervøse for, at vi gør arbejdet halvt, garanterer Morten Svanborg.

Når bærelaget er lagt, vil entreprenører på mandag gå i gang med at rive den vandværksbygning ned, som Trefor tidligere ejede. Bygningen har stået ubrugt hen i flere år, og ejes nu af Fredericia Kommune, som for længst har besluttet, at den skal fjernes.

- Det er ejendomsafdelingen, som står for det projekt, men vi har valgt at informere samlet om, at der i den næste måneds tid vil være spærret af i perioder. Bygningen står helt ud til strandstien, så for at sikre, at ingen kommer til skade, vil der være spærret af i perioder, siger Morten Svanborg.

Arbejdet ventes at være afsluttet senest om en måned.

Samtidig med asfaltarbejde og nedrivning er Fredericia Kommune i gang med at gjort klar til belysningen på strandstien.

- De er allerede i gang. Der skal sættes armaturer op helt fra kastellet til surferklubben, og målet er, at det står færdigt i år, siger Morten Svanborg.

Lyssporet langs stranden realiseres med millioner fra de ekstraordinære coronamidller.  Det omfatter både lys på strandstien og lys i de siddeplinte, som er opsat langs stien ved Østerstrand.

Forarbejdet er gjort til at sikre lys langs Østerstrand - nu er arbejdet i gang med at blive udført. Arkivfoto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce